INFOSESSIES project- en beursaanvragen

27-28 apr 2020
Conferentieonline

15 mei 2020 is de deadline voor de nieuwe project- en beursaanvragen binnen het Kunstendecreet.
Kunstenpunt organiseert op 27 en 28 april een online infosessie subsidiëring voor kunstenaars en organisaties die een aanvraag willen indienen binnen het Kunstendecreet, en die daar weinig of geen ervaring mee hebben. We doen dit in samenwerking met CultuurloketVI.BE en VAI.

INFOSESSIE I – 27 april: subsidies aanvragen binnen het Kunstendecreet

10 u.: plenaire sessie: Kunstenpunt beantwoordt jouw vragen over het aanvragen van subsidies. Belangrijk: er zal niet genoeg tijd zijn om alle vragen live te beantwoorden. Daarom gaan we als volgt te werk:

Lees op voorhand de infobundel of bekijk de Prezi met relevante basisinformatie. Heb je na het lezen nog vragen, mail ze nog tot 23 april naar praktijk@kunsten.be. Kunstenpunt bundelt de veel voorkomende vragen en geeft tijdens de plenaire sessie live antwoord en verdere toelichting.

Komt jouw vraag tijdens de live sessie niet aan bod? Ook tijdens de workshops om 11u zullen er vragen aan bod komen. Indien je na de plenaire sessie en de workshop nog vragen hebt, kan je ons opnieuw een e-mail sturen via praktijk@kunsten.be. Belangrijk: op de artistiek-inhoudelijke of strategische vragen over je individuele dossier kunnen we geen antwoord geven

11 u.: interactieve workshops, begeleid door Kunstenpunt en de organiserende partners (max 8 deelnemers per workshop). Aan de hand van een aantal fictieve maar realistische casussen ontdekken we de mogelijkheden van het Kunstendecreet, met een focus op projecten en kortlopende beurzen. Op die manier krijg je het nadenken over functies, disciplines en zelfprofilering binnen het Kunstendecreet snel in de vingers. Na elke casus is er ruimte voor vragen.

INFOSESSIE II – 28 april: correct begroten

10 u.: webinar Cultuurloket: hoe begroot en budgetteer ik mijn project? De begroting is een belangrijk onderdeel van je projectdossier. Ze moet transparant, geloofwaardig en stevig onderbouwd zijn en worden ingediend in een vooraf opgelegde tabel. In deze sessie leiden we je langs de verschillende rubrieken van de projectbegroting. We schetsen de valkuilen en geven tips en tricks. Op het einde van het webinar geven we ook aan hoe je de vertaalslag kan maken van je eigen begroting naar het invuldocument voor je projectdossier.

11 u.: plenaire sessie Cultuurloket: Cultuurloket beantwoordt jouw vragen over correct begroten. Stuur voor 23 april jouw vragen naar naar praktijk@kunsten.be zodat we gelijkaardige vragen kunnen bundelen. Op individuele dossiers kunnen we jammer genoeg niet ingaan.

Inschrijven kan (gratis) via deze link.