Infosessie Kunstendecreet voor nieuwe indieners

30 aug 2017
Werksessie

Kunstenpunt organiseert op 30 augustus 2017 een infosessie voor professionele kunstenaars (voor beurzen en projecten) en organisaties (voor projecten) die voor het eerst een aanvraag willen indienen binnen de nieuwe regeling van het Kunstendecreet (indiendatum 15 september 2017 voor initiatieven die starten vanaf 1 januari 2018).

De infosessie is gericht op voor kunstenaars en organisaties die voor het eerst een aanvraag willen indienen en de mogelijkheden van het Kunstendecreet beter willen leren kennen. 

Het Kunstendecreet werd in 2015 ingrijpend gewijzigd en voor eenzelfde initiatief kunnen verschillende subsidielijnen financiële ondersteuning bieden. Naast beurzen en projectsubsidies zullen ook de tussenkomst voor buitenlands publiek presentatiemoment, de residenties en de kunstenaarstoelage kort worden toegelicht. Deze infosessie maakt je wegwijs binnen al deze mogelijkheden, zodat je een keuze kan maken voor de optie die best past bij je praktijk.

Programma

9u30 – onthaal
9u45 – start van de presentatie

De infosessie bestaat uit twee delen:

  1. Presentatie: overzicht van de subsidielijnen met verduidelijking over het principe van zelfprofilering via de vijf functies en hoofd- en subdisciplines, over de manier waarop de kwaliteitsbeoordeling georganiseerd wordt en hoe indienen via het digitale platform KIOSK moet.
  2. Workshop: interactief in parallelle groepen onder begeleiding van een medewerker van Kunstenpunt aan de hand van concrete voorbeelden de verschillende subsidielijnen en het gebruik van functies en disciplines onder de knie krijgen. Aansluitend voorzien we een half uur voor individuele oriëntatievragen. Let op: maatwerk zoals aanvraagdossiers nalezen, begrotingen maken, contracten of statuten opstellen behoren niet tot de opdracht van het steunpunt. 

De hele infosessie verloopt in het Nederlands. Een minimaal passieve kennis van het Nederlands wordt dus verondersteld. Anderstalige deelnemers kunnen op voorhand de Engelse presentatie online doornemen.

Plaats & tijdstip

Kunstenpunt, Ravensteingalerij 38, 1000 Brussel (vlakbij station Brussel-Centraal)
woensdag 30 augustus 2017 van 9u30 tot 13u

Inschrijven

Het spijt ons, maar de inschrijvingen zijn afgesloten. Kom woensdag langs om 9u30, dan krijg je de plaats van een afwezige deelnemer. 

Meer informatie

Via deze link vind je alle nuttige informatie en links om een subsidieaanvraag voor te bereiden. Handig om door te nemen ter voorbereiding van de infosessie of om meteen mee aan de slag te gaan. Vragen over de infosessie? Contacteer ons.