Infosessie Kunstendecreet voor nieuwe indieners (indiendatum 15 januari 2018)

14 dec 2017
Werksessie

Ten laatste op 15 januari 2018 kunnen professionele kunstenaars (voor beurzen en projecten) en organisaties (voor projecten) aanvragen indienen binnen het Kunstendecreet voor initiatieven die starten vanaf 1 mei 2018.

Kunstenpunt organiseert op donderdag 14 december 2017 van 9u30 tot 13uin Brussel een infosessie voor kunstenaars en organisaties die voor het eerst een aanvraag willen indienen en de mogelijkheden van het Kunstendecreet beter willen leren kennen. Het Kunstendecreet werd in 2015 ingrijpend gewijzigd en voor eenzelfde initiatief kunnen verschillende subsidielijnen financiële ondersteuning bieden. Naast beurzen en projectsubsidies zullen ook de tussenkomst voor buitenlands publiek presentatiemoment, de residenties en de kunstenaarstoelage kort worden toegelicht. Deze infosessie maakt je wegwijs binnen al deze mogelijkheden, zodat je een keuze kan maken voor de optie die best past bij je praktijk.

De infosessie bestaat uit twee delen:

  1. Presentatie: overzicht van de subsidielijnen met verduidelijking over het principe van zelfprofilering via de vijf functies en hoofd- en subdisciplines, over de manier waarop de kwaliteitsbeoordeling georganiseerd wordt en hoe indienen via het digitale platform KIOSK moet. 
  2. Workshop: interactief in parallelle groepen onder begeleiding van een medewerker van Kunstenpunt aan de hand van concrete voorbeelden de verschillende subsidielijnen en het gebruik van functies en disciplines onder de knie krijgen. Aansluitend voorzien we een half uur voor individuele oriëntatievragen. Let op: maatwerk zoals aanvraagdossiers nalezen, begrotingen maken, contracten of statuten opstellen behoren niet tot de opdracht van het steunpunt. 

Plaats en tijdstip

Donderdag 14 december 2017 
Onthaal om 9u30, start van de presentatie om 9u45, einde om 13u
Kunstenpunt, Ravensteingalerij 38, 1000 Brussel (vlakbij station Brussel-Centraal)

Taal

De hele infosessie verloopt in het Nederlands. Een minimaal passieve kennis van het Nederlands wordt dus verondersteld. Anderstalige deelnemers kunnen op voorhand de Engelse presentatie online doornemen.

Inschrijven

De inschrijvingen zijn afgesloten. Niet ingeschreven, maar wel geïnteresseerd? Kom dan gerust af naar Kunstenpunt op 14 december om 9u30.

OPGELET: ingeschreven, maar toch verhinderd? Geef een seintje via communicatie@kunsten.be met vermelding van ‘infosessie Kunstendecreet’. 

Via deze link vind je alle nuttige informatie en links om een subsidieaanvraag voor te bereiden. Handig om door te nemen ter voorbereiding van de infosessie of om meteen mee aan de slag te gaan.