Infosessie Europese Brexitmiddelen voor de cultuursector

01 jun 2022
infosessieonline

Ook in de cultuursector heeft de Brexit zijn sporen nagelaten. Tijdens een online infosessie informeren het Departement Cultuur, Jeugd en Media, VLAIO, Cultuurloket en de steunpunten (FARO, VI.BE, Kunstenpunt, Circuscentrum) je op woensdag 1 juni 2022 over de mogelijkheden om BAR-financiering aan te vragen voor jouw culturele projecten.
 

Op 1 januari 2021 is het Verenigd Koninkrijk definitief uit de Europese Unie getreden. Vele Vlaamse organisaties zijn getroffen door de (handels)belemmeringen, die ontstaan zijn uit het vertrek van het VK uit de douane-unie en de interne markt. Om de negatieve impact te beperken heeft de Europese Unie de Brexit Adjustment Reserve (BAR) toegekend aan de lidstaten. De BAR-middelen bieden ondersteuning aan projecten van getroffen organisaties uit alle sectoren. De aanvraag verloopt via VLAIO.

Programma

12u00: welkom door het kabinet Cultuur van minister Jambon (tbc)

12u05: inleiding door het Departement Cultuur, Jeugd en Media

12u10: toelichting van de BAR-middelen door VLAIO

12u30: presentatie van het BAR-dossier van het Cultuurloket

12u40: presentatie van de ondersteuning van de steunpunten (Kunstenpunt, VI.BE, Circuscentrum, FARO)

12u50: Q&A

13u15: einde

Wanneer?

Woensdag 1 juni om 12 u.

Online via Teams. Een aantal dagen voor het webinar bezorgen we je een link om deel te nemen aan de digitale infosessie.  We nemen het webinar ook op. Zo kun je de presentatie achteraf herbekijken of delen met je collega’s.

Voor wie

Culturele ondernemingen en organisaties die een negatieve impact ondervinden van de Brexit.

Inschrijven

Schrijf je hier in

Partners

VLAIO organiseert deze infosessie samen met het Departement Cultuur, Jeugd en Media, en ook in samenwerking met FARO, VI.BE, het Circuscentrum en Kunstenpunt.

Vragen?

Heb je vragen over de Brexit en steun via de BAR? Specialisten van de #Brexithelpdesk staan klaar met antwoorden en advies op maat! Stel je vraag via brexit@vlaio.be

Meer informatie via de website van VLAIO

Heeft u een algemene vraag? Stuur een mail naar info@cultuurloket.be of surf naar https://www.cultuurloket.be/kennisbank/brexit/dossier-brexit.