Ecopolis #dare to care

24 okt 2021
ConferentieKaaitheater, Brussel
Wat als we morgen de moed hebben om écht te zorgen voor alle mensen en andere aardbewoners, voor onze unieke levende wereld?

Door de globale coronacrisis kwam zorg in het brandpunt van de belangstelling te staan. Maar zorg reikt verder dan het strikt medische: het omvat alles wat we doen om de wereld te behouden en te herstellen.

Kan zorg een nieuw vertrekpunt zijn, gebaseerd op verbondenheid en generositeit? Kan zorg, als emancipatorisch principe, politiek en economie schragen? Ecopolis 2021 maakt ruimte voor deze en andere vragen tijdens een dag vol lezingen, gesprekken, workshops, literatuur en performance.

Sprekers

Ook dit jaar gaan binnen- en buitenlandse literaire schrijvers, academische experts en denkers uit het middenveld met elkaar in dialoog: Malcom Ferdinand, Jason Hickel, Carolina Maciel de França, Els Hertogen, Olave Nduwanje, Amina Belôrf, Tine Hens, Luc Van Gorp, Gaea Schoeters, Moya De Feyter e.v.a.

Om 12:30 een artistieke bijdrage door Jija Sohn, Lucy Wilke en Julia Reist, alle drie deel van het team rond het project Lands of Concert. Ze introduceren en demonstreren hun manier van werken op basis van het CARE-principe, dat focust op het radicaal erkennen van diversiteit en acceptatie. 

Praktisch

Zondag 24 oktober 2021, 11:00 – 18:00
Locatie en tickets: Kaaitheater Brussel

Partners van Ecopolis verzorgen ook een programma in Liège, Kortrijk en Genk.

Meer informatie

Ontdek het programma via ecopolis.be

Reserveer je plaats