Ecopolis #Again(st) Nature

18 okt 2020
Conferentieonline
Ecopolis 2020 legt de vinger aan de pols en kijkt vooruit. Wat zijn de post-corona uitdagingen? Hoe voelen we ons terug deel van de natuur?

Anno 2020. De natuur staat in brand, van Australië tot de Kempen. Bossen gaan voor de bijl, beton overal, een miljoen soorten dreigt te verdwijnen. Een virus zet de wereld op zijn kop. Roofbouw op de natuur zet onze bestaanswereld op losse schroeven. Kwetsbare groepen hier en in het Zuiden krijgen het nog harder te verduren.

Hoelang zagen we nog aan de tak waarop we zitten? Of gooien we het roer om?

Ecopolis 2020 legt de vinger aan de pols en kijkt vooruit. Wat zijn de post-corona uitdagingen? Hoe voelen we ons terug deel van de natuur? Hoe ondersteunt dit een krachtdadig klimaat- en natuurbeleid? Welke transities zijn nodig – in stad, landbouw, enz.- voor een samenleving die mens en natuur respecteert. En iedereen zicht geeft op een goed leven.

Sprekers

Jan Rotmans, Warda El-Kaddouri, Els Vervloesem (architect), Yousra Benfquih (dichter, spoken word performer), Anuna De Wever, Eva Meijer (auteur), Olivier De Schutter, Koen Vanmechelen (beeldend kunstenaar), Christine Van Acker (auteur), Paul Demets (dichter) e.v.a.

Praktisch

Dit jaar geen editie met publiek in de zaal, maar een volledig online gebeuren. We voorzien een gezellige studio op de scène van het Kaaitheater, en zenden de lezingen en gesprekken rechtstreeks uit naar jouw woonkamer, met gelegenheid tot online interactie.

Waarom deze beslissing? Ecopolis is bij uitstek een programma waarbij publiek de zaal in en uit wandelt, met elkaar in gesprek gaat, samen eet en drinkt… Deze persoonlijke live-interacties zijn in de huidige omstandigheden te vermijden, en dus kiezen wij voor een warm online welkom.

Ook Ecopolis in Labiomista zal om deze reden niet doorgaan. Ecopolis Vormingplus Kempen gaat, omwille van de beperkte capaciteit, wél gewoon door in CC ’t Schaliken in Herentals.

Kocht je een ticket voor een enkel dagdeel van Ecopolis, dan krijg je vrijdag een zoomlink doorgestuurd om de héle dag online te volgen.

Kocht je zowel een voor- als namiddagticket, of een Labiomista-ticket, dan krijg je een zoomlink en €5 terugbetaald. Hiervoor sturen we je een terugbetalingsformulier.

Niet onbelangrijk: Ecopolis zal simultaan worden vertaald in het Nederlands, Frans en Engels.

Meer informatie en tickets

www.ecopolis.be