Ecopolis #Again(st) Nature

18 okt 2020
ConferentieKaaitheater
Ecopolis 2020 legt de vinger aan de pols en kijkt vooruit. Wat zijn de post-corona uitdagingen? Hoe voelen we ons terug deel van de natuur?

Anno 2020. De natuur staat in brand, van Australië tot de Kempen. Bossen gaan voor de bijl, beton overal, een miljoen soorten dreigt te verdwijnen. Een virus zet de wereld op zijn kop. Roofbouw op de natuur zet onze bestaanswereld op losse schroeven. Kwetsbare groepen hier en in het Zuiden krijgen het nog harder te verduren.

Hoelang zagen we nog aan de tak waarop we zitten? Of gooien we het roer om?

Ecopolis 2020 legt de vinger aan de pols en kijkt vooruit. Wat zijn de post-corona uitdagingen? Hoe voelen we ons terug deel van de natuur? Hoe ondersteunt dit een krachtdadig klimaat- en natuurbeleid? Welke transities zijn nodig – in stad, landbouw, enz.- voor een samenleving die mens en natuur respecteert. En iedereen zicht geeft op een goed leven.

Sprekers

Jan Rotmans, Warda El-Kaddouri, Els Vervloesem (architect), Yousra Benfquih (dichter, spoken word performer), Anuna De Wever, Eva Meijer (auteur), Olivier De Schutter, Koen Vanmechelen (beeldend kunstenaar), Christine Van Acker (auteur), Paul Demets (dichter) e.v.a.

Praktisch

Ecopolis wordt coronaproof. De hoofdlocatie is nog steeds Kaaitheater in Brussel (beperkte capaciteit). Daarnaast kunnen bezoekers ook terecht op 2 satelliet-locaties: Labiomista in Genk en Translab K in CC ‘t Schaliken in Herentals. Bovendien is er mogelijkheid om de debatten thuis of onderweg te volgen via livestream! Bestel online je ticket.

Meer informatie en tickets

www.ecopolis.be