Bezoekersprogramma Shakespeare is dead

13-17 feb 2024
BezoekersprogrammaLeuven
Tijdens een vijfdaags bezoekersprogramma maken internationale programmatoren kennis met een nieuwe generatie toneelschrijvers.

Shakespeare is dead is een nieuw festival in het Nederlands taalgebied voor toneelschrijfkunst. Het festival zet de hedendaagse Nederlandstalige toneelauteur in de schijnwerpers en is een ontmoetingsplaats om werk uit andere talen en culturen te ontdekken.

Shakespeare is dead organiseert een internationaal bezoekersprogramma in samenwerking met het Fonds Podiumkunsten, Flanders Literature en theatergezelschap Het nieuwstedelijk. Tijdens een vijfdaags bezoekersprogramma in Leuven maken internationale programmatoren kennis met een nieuwe generatie Nederlandstalige toneelschrijvers. Het festival presenteert maar liefst 20 nieuwe teksten van Nederlandse en Vlaamse auteurs. Voor onze internationale gasten selecteerden we tien nieuwe teksten. De teksten werden in het Engels en soms ook in het Frans vertaald.

9,6 (een verweer) – Het nieuwstedelijk (c) Boumedienne Belbachir

Bezoekersprogramma?

Kunstenpunt nodigt internationale kunstprofessionals (programmatoren, kunstwerkers, curatoren) uit naar Vlaanderen om Vlaamse kunstenaars, kunstwerkers en organisaties te leren kennen, in de vorm van bezoekersprogramma’s.

Meer informatie?

Contacteer Lien Hendrickx bij Het nieuwstedelijk

Partners

Het nieuwstedelijk, fABULEUS, WiSPER, TRILL, Het Kwartier, De Leesclub, OPENDOEK & Creatief Schrijven, cie Tartaren, LUCA Drama, KULeuven and 30CC – in samenwerking met Kunstenpunt, Literatuur Vlaanderen, Fonds Podiumkunsten, Leuven Leest, Stad Leuven, PassaPorta, Österreichisches Kulturforum Brüssel, Theater Bellevue, de Brakke Grond, Watershed, SABAM, deAuteurs, deBuren, Park Inn by Radisson Leuven en met dank aan OPEK.