Bezoekersprogramma Nora O Murchú

21-24 sep 2020
Bezoekersprogramma
De artistiek directeur van het Transmediale festival in Berlijn bezoekt Vlaamse kunstenaars.

Nora O Murchú (c) Christian Werner

Nora O Murchú, artistiek directeur van het transmediale festival in Berlijn, en Ricarda Bross, programma-coördinator bij transmediale, komen naar ons lang van 21 tot en met 24 september. Ze zullen er Vlaamse kunstenaars en organisaties bezoeken en in gesprek gaan over hun praktijk.

Biografie

Nora O Murchú is artistiek directeur van het transmediale festival. Hun multidisciplinaire praktijk als curator en onderzoeker omarmt verhalen en ficties. Hen is onder meer curator van Akademie Schloss Solitude, LABoral Centro de Arte y Creación Industrial en ZKM Karlsruhe. Hen was onderzoeksmedewerker voor het Interaction Design Centre van de Universiteit van Limerick, de Interaction Research Studio van Goldsmiths en CRUMB van de Universiteit van Sunderland.

Ricarda Bross is tentoonstellings- en programmacoördinator bij het Transmediale festival. Voorafgaand aan haar functie bij Transmediale werkte ze als assistent-curator bij Kunsthal Aarhus in Denemarken. Ze heeft een masterdiploma in Culturele Studies behaald aan de Leuphana Universiteit Lüneburg, Duitsland.