Bezoekersprogramma Classic Connections n.a.v. Klara in deSingel, Bozar Sundays & ProPulse Classique

28-30 jan 2017
Bezoekersprogramma

Op zaterdag 28 januari 2017 strijkt Klara voor de zesde keer neer in Antwerpen voor Klara in deSingel. De volgende dag, zondag 29 januari,opent BOZAR de deuren voor BOZARSUNDAYS. In Flagey ten slotte gaat op maandag 30 januari ProPulse van start, een groots opgezet showcasefestival van de Federatie Wallonië-Brussel. N.a.v. deze gunstige samenloop van omstandigheden organiseert Kunstenpunt i.s.m. Wallonie-Bruxelles Musiques een driedaags internationaal bezoekersprogramma voor buitenlandse klassiekemuziekprogrammatoren.

Tijdens Klara in deSingel kunnen de deelnemers concerten bijwonen van ensembles, solisten en orkesten zoals Brussels PhilharmonicTmesisApotheosisOxalysVlaams Radio Koor & Eric Whitacre en Taurus Quartet.

In BOZAR staan er o.a. een interactieve workshop, een netwerklunch en concerten van Revue Blanche en het NOB op het programma. In Flagey zullen de internationale bezoekers ProPulse Classique bijwonen, een showcase-event waar klassieke artiesten uit Wallonië en Brussel een podium krijgen.

Niet alleen buitenlandse programmatoren, maar ook klassiekemuziekprofessionals uit Vlaanderen kunnen zich inschrijvenvoor het netwerkevent in BOZAR en voor ProPulse in Flagey.

Het bezoekersprogramma is een initiatief van Kunstenpunt en Wallonie-Bruxelles Musiques i.s.m.  Klara, deSingel, Bozar, ProPulse en Flagey.

Plaats & Tijdstip

deSingel, Antwerpen
BOZAR, Brussel
Flagey, Brussel

Zaterdag 28 – maandag 30 januari 2017