Bezoekersprogramma beeldende kunst: Contour Biennale 8

09-12 mrt 2017
Bezoekersprogramma

Kunstenpunt en Contour Biennale organiseren samen een bezoekersprogramma tijdens het openingsweekend van Contour Biennale 8, Polyphonic Worlds: Justice as Medium.

Het programma zal van donderdag 9 tot en met zondag 12 maart plaatsvinden. De internationale bezoekers zullen onder meer deelnemen aan de opening van de biënnale en het publieke programma ‘Planetary Records: Performing Justice Between Art and Law’ (in samenwerking met het Dutch Art Institute). Daarnaast staan ontmoetingen met kunstenaars en professionele netwerkevenementen op het programma. 

De deelnemers aan het bezoekersprogramma zijn Erika Balsom (schrijver en onderzoeker, Film Studies Department King’s College, Londen), Övül Durmusoglu (artistiek directeur YAMA Public Screen Project, Istanbul), João Laia (curator en schrijver, Londen) en Colin Perry (schrijver en onderzoeker, Central Saint Martins en University of Westminster, Londen).

De achtste editie van Contour Biennale vindt plaats in de lente van 2017 en krijgt de stempel van de Zuid-Aziatische curator Natasha Ginwala. Meer dan twintig lokale en internationale kunstenaars zullen nieuw en recent werk presenteren op verschillende locaties in Mechelen. Exact vierhonderd jaar geleden gold die stad als Europese bakermat van justitie. Tegen deze achtergrond wil Contour Biennale 8 de sociale rechtvaardigheid ter discussie stellen. Wat als rechtspraak geen objectieve parameter is, maar een medium dat tegelijk performatieve, ethische en esthetische waarden versluiert? Via film, video, installaties en performance werpt Contour Biennale 8 een kritische blik op het verleden van recht en rechtspraak.

Meer informatie

contour8.be