Tom Bogaert maakt installatie voor de Lagos Biennial

Ant Farm Lagos: een kaart van Lagos Island verandert in een mierenkolonie. (c) Tom Bogaert

Op tweede editie van de Lagos Biennial (Nigeria) is momenteel Ant Farm Lagos van Tom Bogaert te zien. Hij ontwikkelde de installatie ter plekke tijdens een residentie van drie weken.

Lagos Biennial is een jong kunstenfestival met experimenteel werk en veel aandacht voor sociale en politieke kwesties. De biënnale werd in 2017 opgericht door het kunstenaarscollectief Àkéte Art Foundation met de ambitie om meer betrokkenheid creëren in de stad, en bij uitbreiding ook het hele land en de internationale gemeenschap. De curatoren voor 2019 zijn Antawan I. Byrd, Tosin Oshinowo en Oyinda Fakeye.

In de site-specifieke installatie Ant Farm Lagos zien bezoekers een kaart van Lagos Island langzaam veranderen in een mierenkolonie tot de installatie uiteindelijk helemaal vervalt. Het werk speelt in op het thema van de biënnale waarin de uitdagingen en mogelijkheden van onze omgeving centraal staan. Tom Bogaert ontwikkelde Ant Farm Lagos ter plekke tijdens een residentie van drie weken met steun van de Vlaamse overheid.