Tien Vlaamse professionals actief in de podiumkunsten voor een jong publiek op uitwisseling in Quebec

'L’enfant corbeau', een van de voorstelling op Les Coups de Théâtre. Foto: (c) Rolline Laporte

Tien Vlaamse professionals uit de podiumkunsten voor een jong publiek zullen van 12 tot en met 18 november 2018 op bezoek gaan bij kunstenaars en organisaties in Quebec. Deze uitwisseling kadert in een culturele samenwerking tussen beide regio’s.

Het bezoekersprogramma vindt plaats tijdens het evenement FOCUS Québec, het internationale kunstenfestival voor jongeren Les Coups de théâtre en de biënnale CINARS. De deelnemers krijgen er de kans zich onder te dompelen in het werk van kunstenaars en organisaties. Verder staan er ook bezoeken gepland aan toonplekken en andere interessante locaties in Montreal en Quebec. Het programma werd samengesteld met Maison Théâtre en andere belangrijke organisaties uit Quebec.

Culturele uitwisseling

Dit bezoek is een vervolg op het bezoekersprogramma van professionelen uit Quebec aan Vlaanderen in februari 2018. In het kader van de samenwerkingsovereenkomst zijn beide regeringen overeengekomen om voor de periode 2018-2020 hun culturele samenwerking te focussen op de podiumkunsten voor een jong publiek. De culturele uitwisseling zal verder gezet worden met een projectoproep om in 2019 en 2020 gezamenlijke projecten voor creatie en spreiding te steunen.

Deelnemers

Tom Rummens, artistiek coördinator, Hetpaleis
Karel Van Ransbeeck, artistieke leiding, Theater De Spiegel
Peter De Bie, artistieke leiding, Laika
Steve Piens, internationale relaties en spreiding, 4Hoog
Dirk De Lathauwer, algemene en artistieke leiding, fABULEUS
Johan De Smet, artistieke leiding, KOPERGIERETY
Anne-Louise Cottet, artistieke en internationale coördinatie, LOD Muziektheater
Ellen De Bruyne, communicatie en internationale werking, Zonzo Compagnie & BIG BANG Festival
Ellen Stynen, spreiding, planning & communicatie, kabinet k
Hanneke Paauwe, regisseur en auteur

Let me be your guide

Wil je meer weten over de podiumkunsten voor een jong publiek in Vlaanderen? Laat je gidsen door het landschap, de spelers en de trends aan de hand van een journalistieke bijdrage door Evelyne Coussens en een korte who’s who in onze online special.