Supernova moedigt jonge kamermuziekensembles aan

Duo Levy-Idmtal

Supernova – een initiatief mede-ondersteund door Kunstenpunt – is een wedstrijd voor professionele, jonge en ondernemende kamermuziekensembles, die op een bijzondere en persoonlijke manier aan de slag gaat met klassieke muziek.

Jaarlijks bekronen ervaren programmatoren uit de Belgische klassieke muziekwereld één Vlaams en één Waals ensemble met de Supernovaprijs. Deze aanmoedigingsprijs geeft jonge artiesten naamsbekendheid en speelkansen, een visitekaartje aan het begin van een beloftevolle carrière.

De Supernovaprijs wordt voor de vijfde maal uitgereikt. Vorig jaar mochten Ensembl’ Arenski en Duo Levy-Idmtal de prijs in ontvangst nemen.

De winnaars kunnen onder meer rekenen op een tournee van minstens 10 concerten (seizoen 2018-2019-2020) in heel België, media-aandacht op Klara en Musiq’3, begeleiding in de opname van een full-cd en een fotoshoot met een professionele fotograaf.

De partners van Supernova selecteren uit de deelnemende ensembles een shortlist, op basis van een geluids- of videofragment. In een tweede fase stellen de finalisten zich met een toonmoment voor aan een professionele, internationale jury op 28 januari 2018 bij BOZAR, Brussel.

Supernova is een initatief van Klarafestival, Klara, Festival Musiq’3, Musiq’3, Festival de Wallonie, Gent Festival, Kunstenpunt, Festival Musical de Namur, Royal Juillet Musical de Saint-Hubert, Festival Musical du Hainaut, Festival Musical du Brabant Wallon, Palais des Beaux-Arts de Charleroi, CC Hasselt, CC Strombeek Grimbergen, CC Ter Dilft Bornem en CC Westrand.

Meer informatie

supernovaclassic.be
Stef Coninx