Sluit je aan bij Kunstenpunt en stuur jouw projectvoorstel naar de Tanzmesse

Belgische stand op de Tanzmesse 2018

Ben je professioneel actief in de dans? Dien tot 15 oktober een projectvoorstel in om jouw werk op de internationale tanzmesse nrw 2020 te tonen. Daarvoor kan je je aansluiten bij de Belgische beursstand van Kunstenpunt en Wallonie-Bruxelles Théâtre/Danse.

De Tanzmesse is de grootste bijeenkomst voor professionals die zich exclusief op dans richt. Elke twee jaar verzamelen er meer dan 1.800 dansprofessionals uit alle werelddelen. De volgende editie vindt plaats van 26 augustus tot 30 augustus 2020 in Düsseldorf.

Oproep voor projectvoorstellen Tanzmesse 2020

Gezelschappen en individuele kunstenaars kunnen tot 15 oktober 2019een artistiek voorstel indien voor de Tanzmesse. Tanzmesse heeft voor deze editie enkele nieuwe formats ingevoerd en is nu ook specifiek op zoek naar premières. De formats om een voorstel in te dienen zijn:

  1. Performance: volledige productie (60 min. of minder), in première gegaan tussen 2016 en 30 september 2019.
  2. Site-specific performance: een voorstelling (60 min. of minder) die zich buiten, op een specifieke plek of in het openbaar afspeelt, of hiervoor is aangepast. 
  3. New production: volledige productie (60 min. of minder) die na 30 september 2019 in première gaat, inclusief een première in het Tanzmesse festivalprogramma.
  4. Open Studio: een fragment van een productie in ontwikkeling (30 min.), getoond in een dansstudio en gevolgd door een feedbacksessie met het publiek 
  5. Pitching: een fragment van een productie ready-to-tour (30 min.) getoond in een dansstudio en gevolgd door een feedbacksessie met het publiek 

Ben je van plan om een projectvoorstel in te dienen? Contacteer Yasmin Holail Mohamed van Kunstenpunt en ontvang verdere instructies. Per ingediend voorstel wordt door Tanzmesse €25 (exl. btw) aangerekend (te betalen via Paypal).

In deze brochure lees je meer over de verschillende formats en inschrijvingsprocedure.

Let op: Tanzmesse betaalt geen fee uit voor performances, open studios of pitches. Je werk tonen op de Tanzmesse is daarom een eigen investering. 

Belgische stand 

Net zoals vorig edities zullen Kunstenpunt, Wallonie-Bruxelles Théâtre/Danse samen de hedendaagse Belgische dans vertegenwoordigen met een Belgische beursstand. Wie zich wil aansluiten bij de Belgische delegatie kan zich inschrijven als professioneel bezoeker vanaf voorjaar 2020.