Showcases van Belgische bands op Reeperbahn Festival en MaMA

Cocaine Piss (c) Toutpartout

Onder de vlag van Belgium Booms, ondersteunt Kunstenpunt enkele showcases van Belgische artiesten en bands op buitenlandse festivals. Eind september staat het Reeperbahn Festival in Hamburg (D) op het programma en half oktober is het de beurt aan MaMA Festival & Convention in Parijs (FR).

Reeperbahn, 20 tot 23 september, Hamburg

Reeperbahn,  het grootste club- & showcasefestival in Duitsland, ontvangt naast 37.000 muziekliefhebbers ook jaarlijks zo’n 3.500 professionals. Overdag pakt het festival uit met tal van debatten, presentaties en netwerkmomenten. ’s Avonds kun je op zoek naar nieuw muzikaal talent.

Focusland dit jaar is Canada, maar ook België is vertegenwoordigd, met BrutusChantal AcdaCocaine PissJ. BernardtMillionaire en Oscar and The Wolf.

MaMA, 18 tot 20 oktober, Parijs

MaMA profileert zich als de ontmoetingsplaats voor internationale en vooral Franse muziekprofessionals en ligt qua concept in dezelfde lijn als Eurosonic Noorderslag (Groningen) en Reeperbahn Festival.

Voor deze editie werden volgende Belgische bands geselecteerd voor het showcaseprogramma: Delv!sIshaMillionaireThe Subs, en L’Or du Commu.n.

Over Belgium Booms

Kunstenpunt/Flanders Arts Institute ondersteunt de Belgische showcases  met een Belgium Booms-campagne, i.s.m. Wallonie-Bruxelles Musiques en met ondersteuning van SABAM for Culture. Belgium Booms wil Belgische muziekprofessionals een duwtje in de rug geven bij de ontwikkeling van hun internationale carrière, promoot Belgische artiesten op showcasefestivals, organiseert netwerkmeetings en ontwikkelt promomateriaal.

Meer informatie

mamafestival.com
reeperbahnfestival.com
belgiumbooms.be