Samenwerking met Malta Festival rond collectieven en werken met nieuwkomers in Poznań

Het Poolse Malta Festival in Poznań werkt voor zijn editie 2018 rond het thema ‘Leap of Faith Idiom’. Needcompany en Jan Lauwers zijn dit jaar centrale gast op het festival. Het festival wordt dit jaar gesteund door Minister van Cultuur Sven Gatz in het kader van het presentatieplekkenbeleid van de Vlaamse Regering.

Malta Festival organiseert op 19 juni een conferentie over ‘Theater, art and research collectives’. Tijdens een dagprogramma worden praktijkervaringen uit Vlaanderen en Polen samengebracht. In de ochtend staan collectieve praktijken in de Vlaamse podiumkunsten centraal, zowel in het verleden als vandaag, als startpunt voor een discussie over hoe kunstenaars zich vandaag en in de toekomst kunnen organiseren. Een keynote van Joris Janssens (Kunstenpunt) geeft de kick-off voor een panelgesprek met onder meer Jan Lauwers (Needcompany) en Lisaboa Houbrechts (Kuiperskaai).

Kunstenpunt en Malta Festival Poznan (Polen) werken ook samen aan een vierdaagse workshop van 21 tot 25 juni. Vanuit het thema ‘Us Unstrangered’ brengen we kunstenaars en organisaties samen die werken met nieuwkomers. Deelnemers uit Vlaanderen zijn: Tunde Adefioye (KVS), Gwendolyn Lootens & Gawan Fagard (Cinemaximiliaan), Geert Opsomer, Farah Laporte & Xavier Cloet (Cirq/Refu-interim). Deze workshop wordt gesteund door het Departement Buitenlandse Zaken van de Vlaamse Gemeenschap.

Meer informatie

malta-festival.pl