Programma 4e editie Belgian Jazz Meeting bekend

HERMIA-CECCALDI-DARRIFOURCQ-(c) Claudine Clodelle

Op 1, 2 en 3 september 2017 vindt in Brussel de vierde editie van de Belgian Jazz Meeting plaats, een ontmoetingsmoment dat de Belgische jazz internationaal onder de aandacht brengt. In december werd een oproep gelanceerd aan muzikanten om zich kandidaat te stellen voor een showcase. Intussen werden twaalf Belgische jazzgroepen of -projecten geselecteerd om zich via een kort optreden voor te stellen aan een gevarieerde groep van organisatoren en journalisten. Het programma bevat daarnaast verschillende netwerkmomenten waarop jazzmusici hun project kunnen promoten en het contact met buitenlandse jazzpromotoren kunnen verstevigen.

Programma

De geselecteerde groepen zijn:

Lorenzo Di Maio
Jozef Dumoulin
Drifter
Mattias De Craene III
Linus
Antoine Pierre / Urbex
Darrifourq-Hermia-Ceccaldi
Dans Dans
Animus Anima
BRZVLL
Steiger
Trio Grande

Het volledige programma van de Belgian Jazz Meeting 2017 vind je hier. 

De Belgian Jazz Meeting wil in de eerste plaats de Belgische jazzscene meer internationale bekendheid geven en het netwerk met zowel de Belgische als de buitenlandse jazzpromotoren versterken.

Het driedaagse evenement komt opnieuw tot stand door een unieke samenwerking tussen Vlaamse en Franstalige partners: KunstenpuntWallonie-Bruxelles Musiques, Théâtre Marni, JazzLab SeriesLes Lundis d’Hortense, Museact en wordt gerealiseerd met steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Fédération Wallonie-Bruxelles, Wallonie-Bruxelles International.

Meer informatie

belgianjazzmeeting.be