Perspectief: Kunstinstelling. Herbekijk het WIELS-symposium ‘The Absent Museum’

Thomas Hirschhorn, Banner, 2017. Specific installation for WIELS (c) Kristien Daem

Op 2 juni vond het symposium ‘Het afwezige museum’ plaats in WIELS, Brussel. Dit symposium bood een discursief platform voor de kwesties die worden opgeworpen door het ambitieuze tentoonstellingsproject dat WIELS deze zomer presenteert.

Kunstenpunt zond een livestream uit van het internationale symposium in WIELS rond nieuwe museale modellen in het licht van de (afwezigheid van) een museum voor hedendaagse kunst in onze hoofdstad.

Programma

Met Dirk Snauwaert (WIELS), Catherine David (Centre Pompidou), Elvira Dyangani Ose (Creative Time NYC, University of London, Thought Council, Fondazione Prada), & Marta Dziewańska (Museum of Modern Art Warschau, documenta 14). Bekijk het volledige programma.

Context

Deze livestream kadert in het dossier Perspectief: Kunstinstelling waarbij Kunstenpunt licht werpt op de veranderende positie van de kunstinstelling en haar rol in het versterken van de positie van de kunstenaar. Dit symposium was een initiatief van WIELS in het kader van Het Afwezige Museum en georganiseerd in samenwerking met BOZAR en LUCA School of Arts.