Nieuwe sites en webinar rond archivering en auteursrechten

Twee van onze partnerorganisaties die werken rond archiveren en collecties lanceren deze week nieuwe sites en tools voor kunstenaars en kunstorganisaties.

Op www.projecttracks.be vinden kunstenaars en kunstenorganisaties de nodige instrumenten om zorg te dragen voor hun eigen archieven en collecties. De site is een initiatief van TRACKS, een netwerk van organisaties waar ook Kunstenpunt deel van uitmaakt.

Ook Meemoo is lid van TRACKS en ondersteunt kunstenorganisaties bij het produceren, delen en bewaren van digitale culturele content. Zij lanceren het vernieuwd Archief voor Onderwijs. Die site is er voornamelijk voor onderwijzers die hun lessen willen verrijken met beeld en geluid van bijvoorbeeld de VRT of uit de archieven van musea en steden. 

Wil je meer weten over auteursrechten en intellectueel eigendomsrecht in de kunstensector? Dan kan je een webinar bekijken met o.a. Tom Ruette, hoofd informatiebeheer, onderzoek en kennisontsluiting bij Kunstenpunt. Je krijgt antwoord op vragen als: wat kan en mag met archiefmateriaal volgens het auteursrecht? Wat moet je documenteren en hoe? Je kan nog dieper in de materie duiken tijdens een virtuele Q&A op 20 oktober 2020 om 15u.