Met Kunstenpunt naar The Great Escape 2018

Van 17 tot 19 mei 2018 vindt The Great Escape Festival plaats in Brighton. Het showcasefestival biedt jaarlijks een internationaal podium aan om en bij de 450 muziekacts van over de hele wereld, op meer dan 30 concertlocaties. Dit jaar spelen onder meer Tamino, WWWater en Trixie Whitley ten dans. Kunstenpunt biedt accreditaties aan vijf professionals uit de Vlaamse muzieksector om mee op ontdekking te gaan.

Naast een internationaal startblok voor bands wil The Great Escape ook de recente trends en hete hangijzers van de muziekindustrie ter discussie stellen op de TGE Convention. Hot topics op de conferentie zijn dit jaar onder meer de Chinese muziekindustrie, de invloed van artificiële intelligentie op onze muziekbeleving en de D.I.Y.-benadering van muziek maken.

De focus van TGE ligt op acts en trends die relevant zijn voor de Angelsaksische, West-Europese en Chinese muziekindustrie. Maar het festival stelt zich open voor bands en bezoekers uit heel Europa en daarbuiten. Voor Vlaamse muziekprofessionals die willen deelnemen aan de showcases, conferenties en netwerkmomenten biedt Kunstenpunt financiële ondersteuning, met dank aan Flanders House UK.

Praktisch

Concreet kunnen we ondersteuning bieden voor vijf muziekprofessionals zonder structurele subsidie, of een structurele subsidie onder de € 200.000:

  • Accreditatie voor het TGE showcasefestival
  • Toegang tot alle conferenties

Inschrijven

Stel je kandidaat door voor maandag 23 april om 12u ‘s middags een korte motivatie (max. een halve A4) te mailen naar Nico Kennes. Besteed voldoende aandacht aan waarom The Great Escape – en niet een ander showcasefestival – voor jou het meest geschikt is om je internationale netwerk uit te breiden.

Meer informatie

greatescapefestival.com