Met Kunstenpunt naar MENT 2018

Hypochristmutreefuzz (c) Iljen Put

Van 31 januari tot 2 februari 2018 vindt de vierde editie plaats van MENT in Ljubljana.  Het Sloveense showcasefestival biedt jaarlijks een internationaal podium aan 60 Europese bands. Met dit jaar ook de Belgen van The Guru Guru en Hypochristmutreefuzz. Kunstenpunt biedt ondersteuning aan 5 professionals uit de Vlaamse muzieksector om mee op ontdekking te gaan.

Vorig jaar bezochten 3400 muziekliefhebbers en 421 professionals het festival. Naast een internationaal startblok voor bands wil MENT ook de recente trends en hete hangijzers van de muziekindustrie ter discussie stellen op de MENT conferentie. Onder de eerst aangekondigde gedachtenprikkelaars behoren Helen Smith (IMPALA) en Seymour Stein (Warner Bros, Sire Records).

De focus van MENT ligt op regionale en Oost-Europese muziekscenes. Maar het festival stelt zich ook open voor bands en bezoekers uit heel Europa. Voor Vlaamse muziekprofessionals die wensen deel te nemen aan de showcases, conferenties en netwerkmomenten biedt Kunstenpunt financiële ondersteuning.

Praktisch

Concreet kunnen we ondersteuning bieden voor:

muziekprofessionals zonder structurele subsidie, of een structurele subsidie onder de € 200.000

  • Tussenkomst bij reis- en verblijfkosten (samen max. € 250)
  • Accreditatie voor het MENT showcasefestival
  • Toegang tot alle conferenties

muziekprofessionals in structureel gesubsidieerde organisaties boven de € 200.000

  • Accreditatie voor het MENT showcasefestival
  • Toegang tot alle conferenties

Kandidatuur en inschrijving

We kunnen ondersteuning bieden voor 5 deelnemers. Stel je kandidaat door voor 8 december 12u een korte motivatie (max. een halve A4) te mailen naar Nico Kennes.

Meer informatie

ment.si