Met Kunstenpunt naar Chamber Music America: open oproep voor muziekprofessionals

Van 4 to 7 januari 2018 zal in New York de 40ste Conferentie van Chamber Music America plaatsvinden.

CMA is de belangrijkste (en zowat de enige) bijeenkomst van professionals op vlak van kamermuziek in de VS. Ruim 600 professionals (managers, agents, presentatoren, festivalmedewerkers, componisten, muzikanten, ensembles) van over de hele VS komen jaarlijks naar deze conventie in New York. In diezelfde periode zijn er bovendien in New York nog een aantal internationale conferenties en festivals (ISPA, APAP, Under the Radar, Winter Jazz Fest) zodat  een investering in aanwezigheid en deelname daar maximaal kan renderen.

Praktische informatie & voorwaarden voor deelname

Kunstenpunt wil professionals de kans bieden om deel te nemen aan deze conferentie (seminars, workshops, showcases, e.a.), om contacten te leggen, om bestaande relaties te intensifiëren en/of om concrete projecten voor te stellen.

Kunstenpunt biedt aan max. 6 kandidaten een beperkte forfaitaire financiële tussenkomst van €500 voor de kosten van reis & verblijf. Kunstenpunt draagt ook de kosten van de registratie.Kandidaat-deelnemers zijn  managers, agenten of zakelijk leiders van één of meerdere kleine kamermuziekensembles die geen structurele subsidie ontvangen (Kunstendecreet). Vertegenwoordigers van een ensemble dat wel een structurele subsidie ontvangt  – niet hoger dan € 125.000 (Kunstendecreet) – kunnen gratis inschrijven via Kunstenpunt; maar krijgen geen forfaitaire tussenkomst. Alle andere deelnemers kunnen inschrijven aan het verminderd tarief van $275.Daarenboven zal Kunstenpunt de kosten dragen voor de huur van een gezamenlijke stand. Optioneel voorziet Kunstenpunt ook een speciaal netwerkmoment i.s.m.  de Vertegenwoordiging van de Vlaamse Regering (Flanders House)

Het volledige programma is te vinden op  conference.chamber-music.org

Locatie & tijdstip

4 tot 7 januari 2018
West In New York (Times Square)

Kandidatuur

Stuur je kandidatuur en een korte motivatie naar Stef Coninx.