Met Kunstenpunt en WBM naar Jazzahead 2017

Belgische stand op Jazzahead

Van 27 tot 30 april 2017 coördineert Kunstenpunt, samen met Wallonie-Bruxelles Musiques, opnieuw de Belgische aanwezigheid op Jazzahead, een internationale beurs en showcasefestival voor jazz uit alle windstreken die jaarlijks plaatsvindt in Bremen, Duitsland.

Het programma van Jazzahead bestaat uit concerten, showcases, rondetafelgesprekken, lezingen, netwerkmomenten, awards en een professionele beurs. Jaarlijks verwelkomt Bremen meer dan 2.800 professionals uit 48 landen zoals artiesten, managers, boekingsagenten, labels, publishers, pers en organisaties. Ook voor het grote publiek heeft Jazzahead heel wat te bieden, met meer dan tachtig concerten en culturele events verspreid over verschillende podia in de stad.

Zoals bij voorgaande edities staan Kunstenpunt en WBM ook dit jaar in voor de gezamenlijke Belgische stand, die zal fungeren als ontmoetingsplek en etalage voor jazz uit Vlaanderen en Wallonië (stand nr. 6D02).

Op vrijdag 28 april organiseert Jazzahead de European Jazz Meeting, een showcaseprogramma speciaal voorbehouden voor Europese bands. Groepen kunnen daarvoor een voorstel indienen. Een internationaal samengestelde jury buigt zich over de selectie. Groepen kunnen een voorstel indienen tot 31 oktober 2016. Om een dossier op te maken moet de groep zich eerst registreren als co-exhibitor van Flanders Arts Institute.