Le 18 nieuwe residentie Vlaamse overheid

Voor een verblijf in een van de residenties waarmee de Vlaamse overheid een overeenkomst heeft, kunnen kunstenaars een residentietoelage aanvragen.

Le 18 is een onafhankelijk cultuurcentrum dat in 2013 werd opgericht en is gevestigd in een gerenoveerde riad in de Medina van Marrakesh. Le 18 ondersteunt lokale kunstenaars met onderzoek en residenties en geeft hen ook de mogelijkheid om hun werk tentoon te stellen. Het centrum heeft een informele maar levendige werking met regelmatige ontmoetingen rond relevante thema’s. Het wil de kunstscene van Marrakesh in contact brengen met de wereld door internationale kunstenaars uit te nodigen. Le 18 is een multidisciplinair centrum en staat dus open voor kunstenaars van alle disciplines. Een residentie in Le 18 omvat ook een moment van interactie met de plaatselijke cultuurscene onder de vorm van een tentoonstelling, debat, rondetafel, artist talk, enz.

Een aanvraag voor een residentietoelage dien je in via de webapplicatie KIOSK. De uiterste indiendatum voor een residentietoelage is zes maanden voor aanvang van de residentie. De deadline voor Le 18 is 1 april 2018.

Meer informatie

kunstenenerfgoed.be