Kunstenpunt steunt Belgische artiesten op Amsterdam Dance Event

Liyo Gong, de vrouw achter het Brusselse clubconcept He4rtbroken. Foto: (c) Subbacultcha

Vanaf woensdag 17 tot en met zondag 21 oktober staat Amsterdam opnieuw vier dagen in het teken van elektronische muziek. Voor de eerste keer zal ook Kunstenpunt aanwezig zijn om de Belgische artiesten te ondersteunen met een Belgium Booms-campagne.

Tijdens Amsterdam Dance Event kan je de nieuwste elektronische acts aan het werk zien in clubs, op podia, kelders en daken verspreid over de stad. Maar het hart van het showcasefestival en de officiĆ«le ontmoetingsplek voor professionals, de Festival Hangout van ADE 2018, bevindt zich in de Brakke Grond. 

Een goede reden voor het Vlaams Cultuurhuis om samen met Poppunt, Sabam For Culture en Belgium Booms (Kunstenpunt en Wallonie-Bruxelles Musique) de Belgische artiesten op de kaart te zetten met een eigen showcaseprogramma en vrijdagavond 19 oktober de deuren te openen voor de Belgische en internationale sector. 

De activiteiten beperken zich niet alleen tot de Brakke Grond zelf. Vanuit het thema Brussels By Night wilt deze samenwerking het boeiende en diverse Belgische nachtleven belichten op verschillende locaties. Een week lang worden smaakmakers als Haring, Liyo (HE4RTBROKEN)Ssaliva, Simon Hold,Golin en Weird Dust naar Amsterdam gehaald. Artiesten die alles in huis hebben om de grote oversteek te maken. 

Verder host Koen Galle een panel over het Brusselse nachtleven in de Brakke Grond tijdens ADE Soundlab. Bij de grote namen op ADE horen dit jaar ook o.a. Bonobo, Roisin Murphy en Paul Kalkbrenner.

Meer informatie

Belgiumbooms.be
amsterdam-dance-event.nl