Kans voor kamermuziekprofessionals: met Kunstenpunt naar Chamber Music America 2020

Van 16 tot 19 januari 2020 vindt in hartje New York opnieuw Chamber Music America plaats. Ga je graag mee om deel te nemen aan het programma, te netwerken of projecten te pitchen? Schrijf je in voor ons werkbezoek.

Chamber Music America is de belangrijkste (en zowat de enige) bijeenkomst voor kamermuziek in de VS. De conventie ontvangt jaarlijks ruim 600 professionals (managers, agents, presentatoren, festivalmedewerkers, componisten, muzikanten, ensembles) van over de hele VS. Anders dan in Europa is de kruisbestuiving tussen klassiek en jazz er normaal, wat het voor ons net een interessante bijeenkomst maakt. 

Diezelfde periode in New York zijn er nog een aantal internationale conferenties en festivals (zoals ProtoType, ISPA, APAP, Under the Radar en Winter Jazz Fest), zodat een investering in aanwezigheid en deelname daar maximaal kan renderen. Een overzicht vind je terug op janartsnyc.org.

Kunstenpunt wil zes professionals de kans bieden om deel te nemen aan deze conferentie (seminars, workshops, showcases, e.a.), om contacten te leggen, om bestaande relaties te intensifiëren en/of om concrete projecten voor te stellen.

Voor wie is dit werkbezoek?

Kandidaat-deelnemers zijn managers, agenten, artistiek of zakelijk leiders van één of meerdere kleine kamermuziekensembles die geen structurele subsidie ontvangen (Kunstendecreet). Vertegenwoordigers van een ensemble dat wel een structurele subsidie ontvangt  – niet hoger dan € 125.000 (Kunstendecreet) – kunnen gratis inschrijven via Kunstenpunt; maar krijgen geen forfaitaire tussenkomst. 

Alle andere deelnemers kunnen inschrijven aan het verminderd tarief van $205 (tot 22 november 2019). Er wordt prioriteit gegeven aan wie voor het eerst deelneemt aan deze conferentie.

Over de tussenkomst

Kunstenpunt biedt een beperkte forfaitaire financiële tussenkomst van €500 voor de kosten van reis & verblijf. Daarnaast draagt Kunstenpunt ook de registratiekosten en de huur van een gezamenlijke stand. Optioneel wordt er ook een speciaal netwerkmoment voorzien i.s.m.  de Vertegenwoordiging van de Vlaamse Regering (Flanders House).

Inschrijven & meer informatie

Stuur je kandidatuur en een korte motivatie naar Stef Coninx.

Het volledige programma is te vinden op conference.chamber-music.org.