Global Cultural Leadership-alumni bezoeken Brusselse kunstinitiatieven

Afgelopen maand kwamen ongeveer 120 alumni – allen beloftevolle culturele managers – samen voor netwerking en peer learning in Brussel. De deelnemers uit Europa, Brazilië, Canada, China, India, Japan, Mexico, Rusland, Zuid-Afrika, Zuid-Korea & USA bezochten tijdens hun driedaags programma ook het culturele werkveld in Brussel, een programma voorbereid door Kunstenpunt en MET-x.

Het Cultural Diplomacy Platform – een initiatief van de Europese Commissie – organiseerde in 2016, 2017 en 2018 het Global Cultural Leadership Program (GCLP). Het platform werd opgericht met het oog op het versterken van de culturele betrokkenheid van de EU bij derde landen door steun en advies te geven aan EU-instellingen en -delegaties, en door een mondiaal opleidingsprogramma voor cultureel leiderschap op te zetten. Via het GCLP krijgen beloftevolle culturele managers uit tien EU-partnerlanden en uit de lidstaten van de EU de kans om hun culturele leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.

Kleine groepjes werden op sleeptouw genomen door een lokale cultuurwerker of organisatie. De alumni bezochten onder andere Architecture Workroom Brussels en Globe Aroma, Rosas, P.A.R.T.S., Workspacebrussels, TransfoCollect, Argos, Kanal, Cinemamaximiliaan, Recyclart en Vaartkapoen.