Ga met Kunstenpunt naar Tallinn Music Week 2018

Intergalactic Lovers (c) Jens Mollenvanger

Van 2 tot 8 april 2018 vindt de tiende editie plaats van Tallinn Music Week. Het Estse showcasefestival biedt jaarlijks een internationaal podium aan om en bij de 250 muziekacts uit 32 landen. Met dit jaar onder meer de Belgen van Intergalactic Lovers. Kunstenpunt biedt ondersteuning aan 5 professionals uit de Vlaamse muzieksector om mee op ontdekking te gaan.

Vorig jaar bezochten 36.823 muziekliefhebbers en 1.193 professionals het festival. Naast een internationaal startblok voor bands wil Tallinn Music Week ook de recente trends en hete hangijzers van de muziekindustrie ter discussie stellen op de TMW Creative Impact Conference. Tot de eerst aangekondigde sprekers behoren Maria Minerva (producer, schrijver en ecologie-activiste), Mirik Milan (nachtburgemeester Amsterdam) en Ruth Barnes (oprichter The Other Woman).

De focus van TMW ligt op acts en trends die relevant zijn voor de Baltische en Oost-Europese muziekindustrie. Maar het festival stelt zich open voor bands en bezoekers uit heel Europa en daarbuiten. Voor Vlaamse muziekprofessionals die willen deelnemen aan de showcases, conferenties en netwerkmomenten biedt Kunstenpunt financiële ondersteuning.

Voorwaarden

Concreet kunnen we ondersteuning bieden voor:

Muziekprofessionals zonder structurele subsidie, of een structurele subsidie onder de € 200.000

  • Tussenkomst bij reis- en verblijfkosten (samen max. € 250)
  • Accreditatie voor het TMW showcasefestival
  • Toegang tot alle conferenties

Muziekprofessionals in structureel gesubsidieerde organisaties boven de € 200.000

  • Accreditatie voor het TMW showcasefestival
    Toegang tot alle conferenties

Deelname & selectie

We kunnen ondersteuning bieden voor 5 deelnemers. Stel je kandidaat door voor maandag  19 februari om 12u ‘s middags een korte motivatie (max. een halve A4) te mailen naar Nico Kennes.

Meer informatie

tmw.ee