Corona update: alle cultuurhuizen in Vlaanderen dicht

UPDATE: de nieuwe maatregelen gaan vannacht al in. Om middernacht in de nacht van woensdag 28 oktober op donderdag 29 oktober. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden liet deze namiddag weten dat het nieuwe Ministerieel Besluit (dat oplijst en actualiseert welke regels voor het hele land gelden) in de vooravond in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd zal worden. De maatregelen gaan in om middernacht.
De Vlaamse regering kondigde strengere maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Net als in Brussel, gaan nu ook alle cultuurhuizen in Vlaanderen dicht.

 ‘Uit het contact met virologen en gouverneurs blijkt dat we de bestaande regels moeten verstrengen en verruimen’, zei minister-president Jan Jambon tijdens de persconferentie. ‘Vooral het aantal opnames in de ziekenhuizen is alarmerend en baart grote zorgen.’

Bijzonder strenge maatregelen voor cultuur

Voor de cultuursector gelden vanaf vannacht bijzonder strenge maatregelen:

  • alle culturele instellingen gaan dicht
  • bibliotheken blijven open
  • alle evenementen (behalve lokale markten) worden verboden

De maatregelen blijven van kracht tot de curves weer onder controle zijn. Dat is, volgens de minister, minimum drie weken.

Minister van Economie Hilde Crevits zei dat iedereen die nu (opnieuw) hard geraakt wordt, zal kunnen rekenen op steunmaatregelen zonder dat er omzetverlies moet worden aangetoond.

Repetities?

Richtlijnen over repetities zijn er nog niet. We houden jullie hierover op de hoogte.