Belgische wereldmuziek & folk op WOMEX 2016

Didier Laloy & Kathy Adam op WOMEX 15 (c) Jacob Crawfurd

Van 19 tot 23 oktober vindt in Santiago de Compostela de 23e editie plaats van WOMEX, wereldwijd het belangrijkste event voor wereldmuziek, folk, ethnische muziek en aanverwante genres. WOMEX is dé ontmoetingsplaats voor professionals uit alle windstreken en omvat een beursgedeelte, een conferentiegedeelte en een showcaseprogramma. België zal tijdens deze editie worden vertegenwoordigd door meer dan tachtig professionals uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Kunstenpunt en Wallonie-Bruxelles Musiques coördineren samen jaarlijks de Belgische vertegenwoordiging met het inrichten van een overkoepelende Belgische beursstand en het organiseren van een netwerkmoment. De stand fungeert als ontmoetingsplaats waar de delegates promotiemateriaal kunnen verspreiden en kunnen netwerken met andere professionals.

Dit jaar zetten we op WOMEX ook de nieuwe compilatie-cd ‘Contemporary Folk from Flanders’ in de kijker, die werd gerealiseerd door Flanders Arts Institute i.s.m. fRoots Magazine n.a.v. een focus op Vlaanderen tijdens de English Folk Expo (EFEX). De tracks werden geselecteerd door Ian Anderson, radioproducer en redacteur van het internationale tijdschrift fRoots.