Nice to meet EU

Wil je meer weten over het (internationale) cultuurbeleid in een ander Europees land of wil je een samenwerking opzetten? Kunstenpunt en EUNIC Brussels zetten je op weg!

Wat?

EUNIC is de naam van het overlegplatform van verschillende Europese culturele instituten en ambassades in Brussel. In een aantal online sessies – wekelijks op donderdag – stellen de verschillende leden zichzelf voor en geven ze vooral uitleg over wat ze voor jouw organisatie of artistieke praktijk kunnen betekenen.

Zo kunnen het Goethe Institut of The Finnish Cultural Institute je bijvoorbeeld helpen bij het zoeken van een partner in het kinder-en jeugdtheater, de klassieke muziek of fotografie? Ben je curator of programmator en wil je meer weten over het kunstenlandschap in Slowakije of Zweden? De ambassades en instituten delen graag hun netwerk en kennis.

Voor wie?

Deze online ‘Nice to meet EU’-kennismakingssessies zijn bedoeld voor kunstenaars, kunstwerkers en organisaties uit Vlaanderen en Brussel die al internationaal werken of die plannen hebben om met een bepaald land een samenwerking op te zetten en daarvoor een aanknopingspunt zoeken.

Waar & wanneer?

wekelijkse online sessie op donderdagnamiddag
nog t/m 17/06 (behalve tijdens de schoolvakanties en op feestdagen)
14u – 15u30

Praktisch

Per sessie stellen 1 of 2 culturele instituten of ambassades zich kort voor. Dit gebeurt door de lokale medewerkers en/of experten uit de respectievelijke landen. De lijst met exacte data en deelnemers vind je binnenkort op kunsten.be. Daarna worden er break-out sessies gemaakt per discipline (podiumkunsten, beeldende kunsten, muziek) waarin je vragen kan stellen en meer in detail kan spreken.

Voertaal: Engels.

Meer informatie over EUNIC

eunicglobal.eu


Internationaal werken

Hoe kunnen kunstenaars, kunstwerkers maar ook festivals, gezelschappen en cultuurcentra inzetten op duurzaamheid in hun (internationale) werking?

Internationale programma's van Kunstenpunt

Op welke manieren kunnen Vlaamse en internationale kunstprofessionals hun netwerk, kennis en expertise delen met elkaar? Ontdek onze werkbezoeken, bezoekersprogramma’s en meer.