Werktank zoekt residenten

Call
Werktank

Wie is Werktank?

Werktank is een productie -en distributieplatform voor mediakunsten in Leuven. We zijn geïnteresseerd in wat er gebeurt op de grenzen tussen kunst, wetenschap en technologie en ondersteunen kunstenaars die zich tussen deze velden bewegen. We kijken naar technologie met een poëtische en kritische blik en functioneren als een stapsteen in de ontwikkeling van de carrière van een kunstenaar.

Werktank ondersteunt de praktijk zowel artistiek, technisch, productioneel en zakelijk en we maken verbindingen met het uitgebreide Werktank netwerk.

Wat beiden we aan?

Werktank beschikt over een residentieruimte en/of een blackbox met atelier en machinepark.

We stellen onze ruimtes, materialen en know-how ter beschikking aan kunstenaars die:

  • Actief zijn op het snijvlak van kunst, technologie en wetenschap of in de periferie van deze velden.
  • Noodzaak hebben aan specifieke kennis, ondersteuning en ruimte

Om je te ondersteunen bij je transport voorziet Werktank een railpass die je kan gebruiken vanuit elk station in België. Werktank heeft haar ateliers in de Pieter Nollekensstraat achter het station van Leuven en is vlot bereikbaar met openbaar vervoer, de fiets en de wagen.

Hoe aanvragen?

Stuur jouw projectomschrijving (max 1 A4) met een duidelijke beschrijving van de noodzaak aan een bepaalde ruimte (studio/blackbox), eventueel een technische rider en tijdlijn door naar info@werktank.org.

Vermeld in de aanvraag een website/instagram pagina naar jouw werk en een cv. Verstuur alle gevraagde informatie in 1pdf (max 2MB).

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingestuurd en de invulling van de ruimtes gebeurt op basis van beschikbaarheid waarbij we zoveel mogelijk rekening proberen te houden met de tijdlijn van jouw project.