Werk mee aan speelse klankinstallatie

Call
Logos Foundation

Stichting Logos (Gent) zoekt klankkunstenaars of instrumentenbouwers om mee te werken aan de bouw van de klankinstallatie RUPS. We willen deze installatie maken tijdens de zomer 2023 om ze in het najaar publiek te maken.

RUPS wordt een opblaasbare klankinstallatie waar kinderen en het publiek doorheen stappen en kruipen. Langs het traject komen ze allerlei geluiden en installaties tegen waarmee ze op een speelse wijze muziek maken. Ze kruipen over kussens die orgelpijpen aanblazen, trekken aan flexibele slangen met blubbergeluiden, bespelen fluisterfluiten die vastgenaaid zijn aan het luchtkasteel of een plastiek zetel. De klanken worden vooral geproduceerd via fysieke, mechanische principes uit de experimentele instrumentenbouw van orgels en blaasinstrumenten.

Ben jij een jonge klankkunstenaar (< 40jaar), instrumentenbouwer of maker die graag speelse installaties bedenkt, bouwt en maakt, stuur dan een mailtje naar Stichting Logos. Stel jezelf en je werk kort voor of voorzie enkele links naar websites of videos. Je hoeft zeker niet te wachten tot de deadline om ons iets op te sturen!

Interesse? Mail naar hans@logosfoundation.org.

Meer informatie

logosfoundation.org