Volg het postgraduaat Sound Cradle over muzikale interacties met de allerjongsten

Opleiding
Koninklijk Conservatorium Antwerpen

De vraag naar sensitieve, artistieke input voor jonge kinderen is groot. Kinderdagverblijven, naschoolse opvang en allerlei andere initiatieven, maar ook jonge ouders zijn gretig op zoek naar een kwalitatief artistieke benadering van jonge kinderen. Steeds meer uitvoerende kunstenaars ontdekken de bijzondere muzikale gevoeligheid van baby’s, peuters en kleuters en ontwikkelen er een aanbod voor.

Sound Cradle speelt in op deze individuele nood en groeiende maatschappelijke behoefte. Dit postgraduaat bereidt je voor op rijke muzikale interactie met kinderen van 0 tot 5 jaar in diverse contexten.

Sound Cradle brengt een samenhangend verhaal. De opleiding vertaalt actuele multidisciplinaire inzichten tot een artistieke benadering van vroege muzikale ontwikkeling.

Sound Cradle verruimt je blik op muzikaliteit en dompelt je onder in de fascinerende wereld van klinkende interactie met de allerkleinsten. Musiceren in zijn puurste vorm!

Het postgraduaat richt zich tot kandidaten met een bijzondere interesse voor en voeling met jonge kinderen (0-5 jaar), en minstens een van de volgende diploma’s:

  • master/bachelor muziek met een pedagogisch bekwaamheidsbewijs of
  • na een muzikale toelatingsproef: master/bachelor in de podiumkunsten (dans, drama, musical …) met een pedagogisch bekwaamheidsbewijs 

Alle info & inschrijvingen

ap-arts.be