Volg een opleiding over de start van jouw carrière in de podiumkunsten

Opleiding

Je bent (recent) afgestudeerd en start je carrière in de podiumkunsten als artiest. Wat wil je realiseren? Waar sta je voor? Waar kijk je naar uit? Waar loop je tegenaan? In deze workshop gaan we samen op onderzoek naar meer zelfinzicht, zodat jij je gesterkt voelt bij de start van jouw artistieke loopbaan.

Hoe neem je je plek in als artiest binnen de podiumkunsten? Welke waarden zijn belangrijk voor jou? Hoe bewaar je een balans tussen werk en privé? Welke sterktes en troeven wil je graag in de markt zetten? Hoe bewaak je jouw grenzen?

Tijdens deze tweedaagse workshop bieden we je via allerlei praktische tools een gids om goed voorbereid jouw positie binnen de podiumkunsten te verkennen en in te nemen. Op dag 1 gaan we aan de slag met oefeningen om jezelf, je waarden en drijfveren beter te leren kennen. Tijdens de tweede dag ondersteunen we je om de stap naar buiten te zetten.

Hoe kan jij je op een authentieke manier profileren? Welke manier van communiceren en netwerken past bij jou? Hoe kan je sterkere professionele relaties uitbouwen?

Gedurende 2 dagen focussen we op persoonlijke vaardigheden, de zogenaamde soft-skills. Maar wat je leert is niet soft, maar net bekrachtigend. Hoe kan je als artiest zelf je loopbaan actief in handen nemen? We gaan oefenen, uitwisselen en ondersteunen met praktische tips. Het uiteindelijke doel van deze workshop? Voel je sterker en krijg beter zicht op de stappen die je kan zetten. Krijg een dosis inspiratie en bepaal zo de route die het best aansluit bij wie je bent en wat je wil bereiken.

trainers:
Marieke Dilles studeerde Woordkunst aan het conservatorium in Antwerpen waar ze nu ook in de artistieke raad zit en lessen podium en gesprekstechnieken geeft. Marieke werkt ook freelance als actrice voor theater, film- & tv-producties. Daarnaast volgde ze een opleiding NLP (master practitioner) en geeft ze trainingen over communicatietechnieken.

Nathalie Douxfils begon haar loopbaan in de culturele sector als kostuumvormgever en productieleider voor dansgezelschappen. Ze begeleidde werkzoekenden in het kader van de Sabbattini opleiding assistent-productie. Voor het Sociaal Fonds Podiumkunsten werkt ze als loopbaancoach voor INTER.MEZZO en biedt ze een luisterend oor in het kader van WeListen. Ze volgde opleidingen in o.a. Gestalt-coaching, Cliëntgericht-experiëntiële counseling, stress & burn-out coaching en verbindende communicatie.

Praktisch

maandag 3 oktober 2022 van 10u tot 16u30
maandag 10 oktober 2022 van 10u tot 16u30

@regio Antwerpen

Deze opleiding is gratis voor professionele podiumkunstenaars.

Voorwaarden aanmelding:
– afgestudeerd tussen 2017 en heden of minder dan 5 jaar werkervaring als artist binnen de podiumkunsten en muziek.
– Aantal deelnemers: maximum 16

Inschrijven

Schrijf in via deze link.

Meer informatie