Volg een meerdaagse workshop kunstkritiek

Oproep
Frans Masereel Centrum

Wat?

Het Frans Masereel Centrum en tijdschriften rekto:verso en HART slaan de handen in elkaar voor de allereerste Week van de Kunstkritiek.
Stel je kandidaat vóór 11 juli en verblijf van 23 t.e.m. 30 september 2022 in de unieke context van ons kunstencentrum voor een meerdaagse workshop kunstkritiek, met focus op hedendaagse beeldende kunst. 

Tijdens de Week van de Kunstkritiek worden beginnende kunstcritici aangemoedigd om nog scherper te kijken en te schrijven. Deelnemers verblijven een week in de unieke residentiewoningen van het Frans Masereel Centrum in het groene Kasterlee. Ze bezoeken er de expo ‘Лук Бук (Look Book)’ van Slavs and Tatars en maken kennis met kunstenaars van het HISK die op dat moment eveneens in residentie zijn. Ook trekken ze erop uit naar tentoonstellingen in o.m. De Pont (Tilburg) en de Warande (Turnhout).

Inspiratie genoeg om vervolgens zelf aan de slag te gaan onder de vakkundige begeleiding van redacteurs van rekto:verso en HART tijdens verschillende workshops en schrijfsessies. Een selectie van de tijdens de residentie gerealiseerde bijdragen (artikel, recensie, essay, …) wordt bovendien gepubliceerd op de online platformen van rekto:verso en HART.

Hoe deelnemen?

Klaar voor een week vol Kunstkritiek in een internationaal kunstencentrum samen met vijf andere kritische geesten? Stel je kandidaat vóór 11 juli!  

  • Wanneer: vrijdag 23 (13u) tem vrijdag 30 (10u) september 2022 
  • Locatie: Frans Masereel Centrum, Kasterlee 
  • Begeleiding: medewerkers van rekto:verso, HART en Frans Masereel Centrum  
  • Kostprijs: € 50 (inclusief accommodatie; exclusief catering, inkomtickets tentoonstellingen en transport) 

Van deelnemers verwachten we dat ze zich tijdens de volledige periode kunnen vrijmaken en al eens een recensie of kritiek hebben geschreven. We richten ons op maximum zes ‘betere beginners’. De voertaal is Nederlands.  

Geïnteresseerden sturen ten laatste op 11 juli een korte motivatiebrief en CV naar info@fransmasereelcentrum.be, plus een recensie of artikel over kunst dat ons een idee geeft van je schrijven (dit mag een ongepubliceerde tekst zijn).

Voor eind juli weet je of je erbij bent. 

Meer informatie

fransmasereelcentrum.be