Volg een Masterclass Leiderschap in cultuur

Opleiding
Antwerp Management School

Leiderschap is een concept dat tot nu toe nog niet echt is ingeburgerd in de cultuursector. Nochtans is de behoefte aan leiderschap groot: de omgeving waarin culturele organisaties en professionals moeten werken, wordt hoe langer hoe complexer. Culturele organisaties en professionals moeten zowel lokaal als internationaal actief zijn en werken vaak samen met heel diverse stakeholders: diverse publiek(en), verschillende overheden (Europees, federaal, Vlaams, lokaal, de wijk), een steeds groeiend aantal aanbieders, een volatiele sector waarin organisaties komen en gaan, partners uit andere maatschappelijke domeinen. Onzekerheid en onvoorspelbaarheid zijn vaste ingrediënten geworden in hun dagdagelijkse werking.

Download de brochure

Waarom je voor deze opleiding kiest

Culturele organisaties zijn vaak kleinschalig en worden dikwijls in beslag genomen door dagelijkse beslommeringen. Dit programma betrekt actief je werkcontext bij het leren. Zo werken we ook aan het lerend vermogen van culturele instellingen en organisaties.

Lees hier wat deze masterclass jou te bieden heeft.

8 labs en 3 leersporen

De ruggengraat van LinC bestaat uit 8 labs. We noemen dit labs (laboratoria) omdat het niet alleen gaat om het opdoen van kennis, maar juist ook om het delen en creëren van kennis. Deze labs zijn bijeenkomsten die verspreid over 12 maanden plaatsvinden. Daarnaast zijn er drie leersporen die in de volgende paragraaf worden toegelicht.

Lees meer

Meer weten over de masterclass Leiderschap in Cultuur?

Start de applicatieprocedure

As we only accept a limited number of students, we strongly encourage you to apply as soon as possible.

Stel je kandidaat

Meer informatie

antwerpmanagementschool.be