Verblijf een week in de natuur en help Nat Gras om hun residentieconcept uit te testen

Residentie
Nat Gras

De residentieplek van het gezelschap Nat Gras is een plek in de natuur om te verstillen, even afstand te nemen, bij te sturen of juist helemaal te verdiepen. Het is een plek waar kunstenaars gedurende een week kunnen verblijven.

Wat?

De residentieplek ligt aan de rand van het grenspark Kalmthoutse Heide – De Zoom. Het contact met de natuur en het meerdaags verblijf is de ideale combinatie voor ieder die een week uit zijn dagelijkse planning wil stappen om te verdiepen, te voelen en vooruit te kijken,… rond zijn of haar kunstenaarschap.

Om deze reden verwachten we een engagement van een volledige week; even naar huis op woensdag verbreekt het verdiepingsproces en is dus niet wenselijk.

Het proces wordt geduid via 2 walk & talk- wandelingen. Op maandag ga je met een coach op wandel. Je leert de omgeving en de mogelijkheden van de plek kennen. Daarnaast probeer je samen met de coach een zo helder mogelijk beeld te krijgen van wat je uit je week wil halen en hoe je dit wil aanpakken.

De week vul je zelf verder in met wandelen, lezen, of wat je zelf nodig acht. Wil je houthakken, buiten overnachten of elke dag een taart bakken; alles kan besproken worden….

Op vrijdag heb je weer een walk & talk waar je bekijkt hoe je week verlopen is, wat je mee naar huis neemt en hoe je er thuis mee aan de slag kan gaan.

Buiten je persoonlijke kamer/badkamer en de gemeenschappelijke living/keuken is er geen werkruimte binnenshuis. Buiten is er des te meer werkruimte: de tuin bestaat uit naald- en loofbos, boomgaard, grasveld en vijver. Via het achterpoortje ben je zo op de heide.

Voor wie?

  • kunstenaars die stil willen staan bij hun artistiek parcours. Waar sta ik, wat wil ik verder ontwikkelen, wat ga ik in de toekomst afbouwen, hoe kan ik me op een andere manier zichtbaar maken in het werkveld,….
  • kunstenaars bij het allerbegin van een nieuwe creatie. Wat wil ik juist vertellen? Waarom? Hoe breed gaat mijn thema? Welk concept / werkvorm is het meest geschikt? Waar zitten de verschillende lagen in mijn thema,….

Praktisch

Deze residentieplek biedt plaats voor 1 kunstenaar tegelijk en is gelegen op het domein De Boterberg. Op dit domein wonen 8 gezinnen in een cohousing. Je logeert in een woning waar je een eigen slaap- en badkamer ter beschikking hebt. Woonkamer en keuken worden gedeeld met Goele Van Dijck.

Van maandag tot vrijdag wordt er een avondmaal voorzien. Voor ontbijt en lunch zorg je zelf. Bedlinnen is aanwezig.
Locatie: AiR Nat Gras, Noordeind 109, 2920 Kalmthout

PLANNING
Aankomst: zondagavond vanaf 19u.
walk & talk 1: maandagvoormiddag
walk & talk 2: vrijdagnamiddag
vertrek: kan vanaf vrijdagavond, ten laatste zaterdagochtend 10u.

TRY-OUT
Ook al is er geen première en verwachten we geen publiek, toch willen we dit concept graag uittesten alvorens het definitief in de wereld te zetten. Daarvoor voorzien we deze zomer 2 test-residenties.

Volgende weken zijn beschikbaar:

  • 18 juli – 22/23 juli
  • 8 augustus – 12/13 augustus
  • 15 augustus – 19/20 augustus
  • 22 augustus – 26/27 augustus
  • 29 augustus – 2/3 september

Deze try-outs worden gratis aangeboden aan 2×1 kunstenaar; eens de residentieplek definitief geopend is wordt er een vergoeding gevraagd.
Voor meer info: Nat Gras, Goele Van Dijck, GSM : 0495 12 00 51, info@natgras.be

Hoe deelnemen?

Mail volgende zaken naar info@natgras.be

  • Naam, woonplaats, GSM-nummer en mailadres
  • Korte beschrijving van je werk + motivatie voor deze residentieplek (max. 10 regels)
  • Welke week je voorkeur heeft.

Over Nat Gras

Nat Gras is een vzw die als hoofdactiviteit dansvoorstellingen maakt. Ze werd opgericht door Goele Van Dijck. Goele heeft zich naast dans ook verdiept in natuurcoaching. Ze begeleidt de 2 walk & talk-wandelingen en is het aanspreekpunt voor de resident. Ze ontwikkelde dit residentie-idee binnen Nat Gras omdat ze ervan overtuigd is dat elke kunstenaar gebaat is om, vanuit een rust en in contact met de natuur, te reflecteren, te voelen en vooruit te kijken. Dit is voor haar een manier om haar eigen kunstenaarspraktijk fris, levend en dicht bij zichzelf te houden.