Tijdelijke bijkomende vergoedingen voor lezing of theatervoorstelling

Oproep
Sabam for Culture

Door de coronacrisis werden uw lezingen en theatervoorstellingen het afgelopen jaar massaal geannuleerd. Nu de culturele sector eindelijk weer kan opstarten geeft Sabam for Culture u graag dat extra duwtje in de rug! 

(online) lezingen

Geeft u wel eens  een lezing van uw literaire werken? Dan vormt dat ongetwijfeld een belangrijke bron van inkomsten en brengt het u als auteur rechtstreeks in contact met uw publiek. Vanuit Sabam for Culture willen we uw activiteiten in deze onzekere tijden stimuleren en stellen we ons garant voor een eerlijke vergoeding. 

Daarom voorzien we nog tot en met 31 augustus 2021 een bijkomende vergoeding van 100 euro voor elke lezing die u geeft in een professionele context. Omdat de coronamaatregelen vandaag nog niet helemaal van de baan zijn, komen ook lezingen die online gestreamd worden in aanmerking voor deze vergoeding.

Ontdek de voorwaarden en dien uw dossier nu in!  

Theater & dans

Theaterzalen en culturele centra gooien de deuren zeer binnenkort weer open. Helaas niet zonder strikte maatregelen, en met beperkte bezoekersaantallen. Dat leidt tot minder inkomsten voor de organisator en vraagt om extra inspanningen van acteurs, technici en andere medewerkers.

Sabam for Culture wil die inspanning belonen. Tot en met 31 augustus 2021 maakt u voor uw voorstelling kans op een extra vergoeding van 250 euro per persoon, met een maximum van 750 euro per gezelschap

Benieuwd of ook u in aanmerking komt? Ontdek de voorwaarden en dien uw aanvraag in!

U kunt op ons rekenen. We’ve got your back!