Krijg steun voor mediakunstprojecten

Prijs
BREEDBEELD

BREEDBEELD beschikt over een fonds om talentontwikkeling bij mediakunstenaars te stimuleren en de creatie van mediakunstprojecten financieel te ondersteunen. Hiervoor mikken we op mensen die het project waarvoor ze een aanvraag indienen maken in hun vrije tijd en niet als beroepsactiviteit. Na selectie krijg je drie maanden de tijd om het werk te produceren. Het eindresultaat? Dat zal getoond worden op de eerste editie van ons eigen mediakunstfestival. Inschrijven kan nog tot en met 31 juli.

Op basis van een projectvoorstel en een budgettering worden er een vijftal kunstenaars geselecteerd. Het project moet binnen de ruime definitie van mediakunst vallen; van kunstenaarsfilm tot performance en van bio-art tot geluidskunst. Kortom, werk dat speelt met de grens tussen kunst en technologie.

Waarvoor kan je steun aanvragen?

Je kan maximaal € 750 aanvragen, een bedrag dat je kan besteden aan de productie van jouw werk en/of aan feedbacksessies met professionele kunstenaars (die BREEDBEELD voorziet, bekijk hier het reglement voor een lijst met namen ter inspiratie). Als maker kies je dus zelf hoe je je budget besteed, zoals bv. het aankopen van hout, het huren van een camera, een dag in een fablab of enkele feedbacksessies.

Bijvoorbeeld, je wil een kunstenaarsfilm maken: 

 • € 250 huur audiovisueel materiaal 
 • € 350 vergoeding medewerker soundscape
 • € 50 fablab materiaalkosten
 • € 100 voor twee feedbacksessies van één uur 

= € 750 (incl. BTW)

Wie kan je vragen als feedbackgever?

Voor welke periode?

Tijdens de maanden september, oktober en november werk je zelfstandig aan je project. Je dient het aangevraagde bedrag te hebben uitgegeven én je project te hebben afgewerkt tegen zondag 24 november 2024. Het geproduceerde werk zal namelijk getoond worden op de eerste editie van het BREEDBEELD Mediakunstfestival.

Wat heb ik nodig?

Documenten die je dient op te laden bij jouw aanvraag onderaan deze pagina, zijn een aanvraagdossier en een budgettering.

Het is belangrijk om je bij deze documenten te baseren op voorgaande, downloadbare documenten. Zo krijgen wij ook een duidelijk beeld van jouw project.

Hier vind je alvast het reglement terug dat je kan doornemen voor je een aanvraag indient. 

Wat zijn de basisregels?

 • Deze financiering wordt voorzien binnen de amateurkunsten. We richten ons daarbij op (nog) niet-professionele makers. Professionele kunstenaars komen niet in aanmerking.
 • Ook eindwerken en projecten die gemaakt worden binnen het kader van een opleiding komen niet in aanmerking.
 • Zorg voor een volledig ingevuld dossier en een realistische budgettering.
 • Zet in elk document dat je instuurt jouw naam in de bestandsnaam. Bijvoorbeeld: naam_voornaam_portfolio (pdf, doc(x), rtf, odt of pages, max 10MB).
 • Inschrijven kan nog tot en met 31 juli (ten laatste eind augustus weet je of je aanvraag werd goedgekeurd). 
 • Je project is afgewerkt tegen zondag 24 november 2024. 
 • Het volledige reglement vind je hier

Deelnemen

Deelnemen kan hier

Voor vragen kun je contact opnemen met axelle@breedbeeld.org