Residenties voor circusartiesten

Residentie
MAD festival

Wat?

MAD Festival biedt twee maal per jaar residenties aan, in het voorjaar tijdens de paasvakantie en in het najaar tijdens de herfstvakantie. In 2021 vinden de residenties plaats van 12 tem 17 april (RESIDENTIE #1 – Kattendijkdok) en van 1 tem 7 november (RESIDENTIE #2 – het Oude Badhuis). Daarnaast bieden wij ruimte aan voor technische trainingen in SPRK (loods Park Spoor Noord).

Visie

De nadruk ligt op ontwikkeling. Transdisciplinariteit en cross-overs met andere kunstvormen vormen extra interessante motivaties, net als een duidelijke en scherpe artistieke keuze. Openheid, verbinding en respect voeren we hoog in het vaandel en we focussen graag op maatschappelijk relevante thema’s. Er is aandacht voor actuele artistieke ontwikkelingen in het circus, zowel als voor inhoudelijke thema’s die actuele uitdagingen behandelen.

Residenties op maat

Ben je in de onderzoekfase, dan krijg je tijd en ruimte om te experimenteren tijdens een laboresidentie. Ben je een nieuw project aan het ontwikkelen, dan bieden we je een creatieresidentie aan om de voorstelling of installatie af te werken. Maar ook wie op zoek is naar een ruimte voor technische trainingen of repetities, kan bij ons terecht. Indien mogelijk zetten we graag langdurige trajecten op: van labo over creatie tot presentatie, maar dat is geen voorwaarde.

Professionele omkadering

We bieden niet enkel artistieke en creatieve, maar ook productionele, promotionele en technische ondersteuning. Makers krijgen de mogelijkheid try-outs te organiseren en het resultaat van hun residentie te tonen tijdens het festival. MAD Festival beschikt over een uitgebreid netwerk en zet die graag in om voorstellingen te helpen spreiden.

Voor wie?

De residenties staan open voor alle circusartiesten, zowel beginnend als ervaren en zowel Belgische als buitenlandse, die hun praktijk willen ontwikkelen of willen werken aan een nieuwe voorstelling.  

Hoe deelnemen?

Je dossier bestaat uit twee documenten (opmaak in Arial 12, interlinie 1.5):

  • Op één A4 maak je ons inhoudelijk duidelijk wat je wil doen tijdens de residentie en waar je met je onderzoek of voorstelling naartoe wil groeien. Tekst, foto’s, video’s muziek, alles kan op dat digitale document aan bod komen maar het mag een A4 niet overschrijden.
  • Op een tweede A4 document kan je aangeven wat je van de residentie verwacht, waar je nog met moeilijkheden zit en waar het MAD festival je specifiek kan ondersteunen.

Mail de twee documenten in PDF-formaat naar info@madfestival.be met als onderwerp CALL, gevolgd door je naam.

Deadlines

  • RESIDENTIE #1: 1 april
  • RESIDENTIE #2: 6 september
  • TECHNISCHE TRAININGEN: doorlopend / op aanvraag

Meer informatie

knstnlab.be