Residenties digitale cultuur in Madrid, New York en Linz

Oproep
Vlaamse Gemeenschap

Ben je een kunstenaar, (digitale) maker, game-ontwikkelaar of onderzoeker? En werk je op de snijlijn tussen kunst, cultuur, wetenschap en technologie? Stel je dan op uiterlijk 16 september kandidaat voor een residentie in Medialab Prado, EMPAC of Ars Electronica Futurelab.

De Vlaamse overheid heeft een overeenkomst met drie residentieplekken die werken op de snijlijn tussen kunst, cultuur, wetenschap en technologie. Kunstenaars, (digitale) makers, game-ontwikkelaars of onderzoekers in de Vlaamse cultuur- of mediasector kunnen voor deze plekken een residentietoelage aanvragen:

Elk jaar worden 2 indiendata voorzien. Door de huidige coronacrisis zijn we echter genoodzaakt om de timing van de vaste indiendata te veranderen. In 2021 zal er daarom maar één indiendatum voorzien worden. Vanaf 1 juni kan je je tot en met 15 september kandidaat stellen voor residenties in Medialab PradoEMPAC en Ars Electronica Futurelab.

Daarnaast heeft de Vlaamse overheid een overeenkomst met residenties waarvoor uitsluitend kunstenaars een residentietoelage kunnen aanvragen. Ontdek ook de residenties voor kunstenaars

Vra­gen

Heb je vragen over digitale cultuur? Neem contact op met Hans van der Linden of Leen Driesen.