Projectoproep voor samenwerkingen met de Duitstalige gemeenschap

Oproep
DEPARTEMENT CULTUUR, JEUGD & MEDIA

Werk je in de culturele sector of ben je bezig met digitale technologie? En wil je graag met een partner uit de Duitstalige Gemeenschap een project realiseren? Aarzel dan niet en dien je projectvoorstel uiterlijk op 3 mei 2024 in.

Wat

Op basis van deze projectoproep ondersteunen we bilaterale samenwerkingsprojecten. Met deze oproep willen we samenwerking stimuleren en de publieksdeelname in beide gemeenschappen bevorderen. We focussen op digitalisering, digitale creatie en beleving.

Het project kan verschillende vormen aannemen en wordt door beide gemeenschappen gesubsidieerd. Je kunt een projectsubsidie aanvragen voor een bedrag van maximaal 10.000 euro.

Voor wie

De projectoproep staat open voor kunstenaars en organisaties die professioneel actief zijn in de culturele sector en eventueel ook niet-culturele actoren die een band hebben met digitale technologie. In beide gevallen gaat het om actoren die betrokken zijn of willen zijn bij vormen van digitale creatie en beleving en die zich bezighouden met vragen over onze toekomst en hoe ze die vorm willen geven.

Wanneer

Het project vindt plaats tussen 1 september 2024 en 31 december 2025.

Hoe een subsidievraag indienen

 • Lees het reglement. Je vindt er alle info over het doel van de oproep, de ontvankelijkheidsvoorwaarden, de selectiecriteria en de selectieprocedure.
 • In de bijlage bij het reglement vind je wat meer toelichting bij een aantal artikels van het reglement.
 • Gebruik de volgende documenten en dien je aanvraag uiterlijk op 3 mei 2024 in:
 • We vragen aan de Vlaamse projecttrekkers om de aanvraag via het online platform KIOSK in te dienen: 
  • Log in in KIOSK
  • Selecteer de dienst ‘Cultuurwerk: Projectsubsidie voor een cultureel samenwerkingsinitiatief tussen Vlaanderen en de Duitstalige Gemeenschap (Uitgavendecreet)’
  • Volg de aangegeven stappen en vul een aantal korte gegevens in
  • Laad de gevraagde documenten op
  • Tip! Log minstens één week voor het indienen van de aanvraag in KIOSK in. Dat geeft de nodige tijd om mogelijke inlogproblemen gelinkt aan mandaat- en/of gebruikersbeheer aan te pakken en op te lossen. Handleidingen over het gebruik van KIOSK vind je via deze webpagina

Meer info en indienen hier!

Meer info

Heb je vragen over het samenwerkingsakkoord? Neem contact op met Andries Clement of Lucille Lamaker.