Presenteer jouw (online) voorstelling (8+) op Cradle Rewired en ga in gesprek met een Zuid-Afrikaans publiek

Festival
ASSITEJ België / ASSITEJ South Africa

Wat?

Tijdens het Cradle Rewired festival in Johannesburg wordt één Zuid-Afrikaanse voorstelling online gestreamd aan een publiek van jonge kinderen (8+) die daarna in gesprek gaan over wat ze te zien kregen. Omgekeerd wordt ook een Vlaamse voorstelling online getoond aan Zuid-Afrikaanse kinderen.

Wil jij graag jouw voorstelling laten zien en er nadien met de Zuid-Afrikaanse kinderen over in gesprek gaan? Op die manier leer je meer over hoe verschillende culturele referentiekaders andere manieren van kijken opleveren. Je krijgt ook de mogelijkheid om contacten te leggen met het oog op een mogelijke samenwerking op termijn tussen jou, je gezelschap en een Zuid-Afrikaans gezelschap of artiest.

Hoe deelnemen?

Vul dit formulier in, uiterlijk tegen vrijdag 16 juli 2021. Er wordt o.a. een korte samenvatting in het Engels gevraagd.

Criteria

  • 8 + voorstelling
  • non-verbaal, visueel theater of dans
  • één iemand van de artiesten of het creatieve team dient aanwezig te zijn op de dag van het nagesprek met de kinderen om dit te faciliteren.

Vergoeding

  • 250 euro voor de online vertoning van de voorstelling (alle auteurs-en beeldrechten inbegrepen)
  • 150 euro voor de facilitator/artists/creative team de dag van het nagesprek (max. 2u.)

Credits

Dit project maakt deel uit van het Cradle Rewired small scale festival dat een (door Covid) vereenvoudigde en hybride versie van het voormalige Cradle of Creativity Festival is. Het zal deels live plaatsvinden in Johannesburg, deels online.

Met de steun van ASSITEJ Belgium; ASSITEJ Zuid-Afrika; de culturele Vlaamse diplomatieke vertegenwoordiging in Zuid-Afrika: Geraldine Reymenants en Zvi Raman; de culturele diplomatieke vertegenwoordiging van de Waals-Brusselse federatie: Julie David; hetpaleis; Kunstenpunt