Presenteer jouw (online) voorstelling (8+) op Cradle Rewired en ga in gesprek met een Zuid-Afrikaans publiek

Festival
ASSITEJ België / ASSITEJ South Africa

Wat?

Tijdens het Cradle Rewired festival in Johannesburg worden op 16 en 23 oktober respectievelijk een Vlaamse en een Waalse voorstelling online getoond aan Zuid-Afrikaanse kinderen. Daarna gaat het publiek in gesprek met de makers. In diezelfde periode wordt ook een Zuid-Afrikaanse voorstelling aan Belgische kinderen getoond. Vervolgens gaan de makers met elkaar in gesprek over hun ervaringen met dit verschillend publiek.

Wil jij graag jouw voorstelling laten zien en er nadien met de Zuid-Afrikaanse kinderen en theatermakers over in gesprek gaan? Op die manier leer je meer over hoe verschillende culturele referentiekaders andere manieren van kijken opleveren. Je krijgt ook de mogelijkheid om contacten te leggen met het oog op een mogelijke samenwerking op termijn tussen jou, je gezelschap en een Zuid-Afrikaans gezelschap of artiest.

Hoe deelnemen?

Vul dit formulier in, uiterlijk tegen vrijdag 3 september 2021. Er wordt o.a. een korte samenvatting in het Engels gevraagd.

Criteria

  • 8 + voorstelling
  • non-verbaal, visueel theater of dans
  • één iemand van de artiesten of het creatieve team dient aanwezig te zijn op de dag van het nagesprek met de kinderen om dit te faciliteren.

Vergoeding

  • 250 euro voor de online vertoning van de voorstelling (alle auteurs-en beeldrechten inbegrepen)
  • 150 euro voor de gesprekken met publiek en theatermakers

Credits

Dit project maakt deel uit van het Cradle Rewired small scale festival dat een (door Covid) vereenvoudigde en hybride versie van het voormalige Cradle of Creativity Festival is. Het zal deels live plaatsvinden in Johannesburg, deels online.

Met de steun van ASSITEJ Belgium; ASSITEJ Zuid-Afrika; de culturele Vlaamse diplomatieke vertegenwoordiging in Zuid-Afrika: Geraldine Reymenants en Zvi Raman; de culturele diplomatieke vertegenwoordiging van de Waals-Brusselse federatie: Julie David; hetpaleis; Kunstenpunt