Prachtig veerkrachtig: projecten door jongeren voor jongeren

Oproep
Koningin Mathildefonds

Wat?

Kinderen en jongeren, en dan vooral de meest kwetsbaren onder hen, hadden het erg moeilijk tijdens de lockdown als gevolg van de COVID-19 crisis. Het isolement, het gevoel van nutteloosheid, de angst om zelf het virus te krijgen, de stress en onzekerheid over wat er op school stond te gebeuren… Dat alles heeft hun vertrouwen in de toekomst aangetast. Hun behoefte aan nabijheid, verbinding en erkenning bleef onbeantwoord. Het leek alsof iemand op de pauzeknop had geduwd. Hun leven stond stil.

Geleidelijk aan hervatten we momenteel ons normale leven. Het Koningin Mathildefonds wil in deze context de veerkracht van kinderen en jongeren versterken, in de eerste plaats van de meest kwetsbare onder hen. Doel is dat ze opnieuw zelfvertrouwen krijgen en geloven in hun vaardigheden om hun leven weer op te pakken en om wat ze in zich hebben waar te maken. Ondanks de omstandigheden.

Het Fonds is op zoek naar initiatieven die gebruik maken van het grote aanpassingsvermogen dat kinderen en jongeren hebben moeten aanspreken tijdens de crisis, en die hen kunnen helpen om hun zelfvertrouwen en hun vertrouwen in de toekomst terug te vinden. Projecten ook die duurzame vormen van verbinding, solidariteit en toenadering tot stand brengen en die de eigen en andermans veerkracht stimuleren.

Voor wie?

Deze oproep richt zich tot alle Belgische niet-commerciële organisaties, die zich in België richten tot kinderen en jongeren, met een bijzonder accent op meisjes en jongens in een kwetsbare situatie (ongeacht de aard van de kwetsbaarheid).

Hoe deelnemen?

Indien deze projectoproep u interesseert, kunt u uw kandidaatsdossier indienen uiterlijk tegen 09/09/2020 via deze link.

Meer informatie

www.kbs-frb.be