Pairing is caring: ondersteun een opkomende kunstenaar

Call
The Gap Group Brussels, State of the Arts

Als jonge kunstenaar kan het een hele opdracht zijn om de deur in de professionele sector in the stampen. Velen vallen dan ook door de mazen van het net na hun kunstopleiding en geraken niet verder in het kunstenveld. Voor artiesten zonder diploma is deze uitdaging nog groter. Een netwerk, subsidies, eerlijke kansen, een betaalbaar atelier, kunstenaarsstatuut: hoe ga je ermee aan de slag?

Wat

In Pairing is Caring zetten we een opkomende kunstenaar samen met een meer ervarene artiest of een cultuurwerker om zo kennis over de start van een kunstenaarscarrière uit te wisselen. Deze persoon zal vervolgens gedurende een bepaalde tijd ondersteuning bieden bij de individuele vragen van de kunstenaar over nieuwe contacten, subsidies, remuneratie, ruimte en volgende stappen in hun carrière.

Jullie zullen samen beslissen hoe en onder welke omstandigheden deze uitwisseling zal plaatsvinden. Tijdens een matching day krijg je de kans deze opkomende kunstenaars te ontmoeten, waarna je aan een van hen wordt gekoppeld.

Voor wie

Deze oproep focust op de disciplines van theater, performance, visuele kunsten, mediakunsten en multidisciplinaire praktijken. Aangezien we slechts evenveel kunstenaars kunnen ontvangen als er ondersteunende personen zijn, vragen we iedereen om een registratieformulier in te vullen.

Elke geïnteresseerde kunstenaar of cultuurwerker telt!

Interesse?

Gelieve bij interesse te registreren via onderstaande link, ten laatste op 1 juni.

Inschrijven (in het Engels)