Open oproep STARTS Prize 2021 wedstrijd

Oproep
STARTS Prize 2021

De prestigieuze STARTS Prize lanceerde recent een nieuwe oproep in het kader van de wedstrijd van 2021. Inzendingen moeten voor 3 maart 2021 worden ingediend. BOZAR wijdt dit najaar een tentoonstelling aan de winnaars.

Elk jaar presenteert de Europese Commissie met de STARTS Prize innovatieve projecten op het snijvlak van kunst, technologie en wetenschap, die kunnen bijdragen aan ecologische, economische en maatschappelijke vernieuwing. Wetenschappers, technologen, kunstenaars, instellingen, laboratoria en bedrijven worden uitgenodigd om voor 3 maart hun projecten voor de STARTS Prize 2021 in te dienen. Alle informatie is beschikbaar op de website van dit evenement.

Het project STARTS (Science + Technology + ARTS) van het Horizon 2020 Research and Innovation Programme, het onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Commissie, wil nieuwe synergie├źn tussen onderzoek, technologie en kunst stimuleren. Op die manier bouwt het initiatief mee aan een doeltreffende Europese visie op technologische vernieuwing met oog voor menselijke waarden en behoeften. Innovatie is precies wat we nodig hebben om de sociale, ecologische en economische uitdagingen aan te pakken waar Europa in de nabije toekomst voor staat. De Europese Commissie mikt via de STARTS Prize op projecten en burgers die hieraan een belangrijke bijdrage kunnen leveren.

Kandidaten moeten vernieuwende werken voorstellen, die zich op het kruispunt van wetenschap, technologie en kunst situeren en die bijdragen aan wetenschappelijke en maatschappelijke innovatie. Naast de STARTS- trofee├źn krijgen de winnaars elk een prijs van 20.000 euro en nemen ze deel aan het Ars Electronica Festival (Linz) in september 2021 en aan een tentoonstelling en diverse evenementen in onder andere BOZAR en de Waag (Amsterdam).

Waag je kans en noteer alvast de volgende data voor de editie van 2021:

– deadline voor het indienen van aanvragen: 3 maart

– juryoverleg: 23 tot 25 april

– bekendmaking van de winnaars: half juni

– tentoonstelling Ars Electronica Festival: 8 tot 12 september

– tentoonstelling in BOZARvan 25 september tot 24 oktober

STARTS Prize 2021 wordt gesteund door Ars Electronica, BOZAR, Waag en voor het eerst door La French Tech Grande Provence, INOVA +, T6 Ecosystems SRL en de Frankfurter Buchmesse.