Open oproep residenties digitale cultuur 2023

Residentie
Departement CJM van de Vlaamse overheid

Op 29 juni 2022 lanceert het Departement Cultuur, Jeugd en Media voor de laatste keer een subsidieoproep in het kader van de Residenties Digitale Cultuur. Ben je kunstenaar, maker of onderzoeker in de Vlaamse cultuur- of mediasector? Dan kun je je tot en met 15 september kandidaat stellen voor een residentie in:

Experimental Media and Performing Arts Center (EMPAC) in New York
Ars Electronica Futurelab in Linz
Medialab Matadero in Madrid

Residenties Digitale Cultuur 2022

Marco Fusi, Roel Heremans en Jo Caimo werden geselecteerd voor een residentie in 2022. Muzikant Marco Fusi trekt in 2022 naar het Experimental Media and Performing Arts Center (EMPAC) in Troy (New York). EMPAC is een  programma dat makers ondersteunt en samenwerkt in het onderzoek en de productie van complex nieuw werk. 

Transdisciplinair kunstenaar Roel Heremans gaat in residentie bij het Ars Electronica Futurelab in Linz, Oostenrijk. Het Ars Electronica Futurelab is een atelier en laboratorium voor kunst en onderzoek.

Beeldend kunstenaar Jo Caimo start een samenwerking met Medialab Matadero in Madrid, een publieke werkplaats die focust op productie, onderzoek en spreiding van culturele projecten.

Specifiek voor kunstenaars zijn er ook residentiebeurzen die je kunt aanvragen voor een residentie waarmee de overheid al dan niet een overeenkomst heeft.

Meer info: https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/cultuur/digitale-cultuur/residenties-digitale-cultuur/