Open M: toon jouw werk in de museumzalen van M Leuven

Call
M Leuven

Met Open M geeft M kunstenaars de kans om hun werk te tonen in onze museumzalen. Alle disciplines binnen de beeldende kunsten zijn welkom: van tekenkunst tot performance, van installatie tot digitaal.

Open M geeft ruimte aan talent

Met Open M nodigt M kunstenaars uit de regio Vlaams-Brabant uit om hun werk tentoon te stellen in het museum. Deze editie schuiven we het thema ‘zichtbaar/onzichtbaar’ naar voor. Een thema dat ook in M’s nieuwe collectiepresentatie, die tegelijkertijd met Open M de deuren opent, een belangrijke rol speelt. 

Je kan je kandidaat stellen door de voorwaarden te lezen en daarna je werk hieronder in te dienen. Uit de ingestuurde voorstellen maakt de gastcurator een selectie. De selectie toont M vanaf eind juni in een groepstentoonstelling.

Niet onbelangrijk: met deze oproep richten we ons op kunstenaars die een link hebben met Vlaams-Brabant of Leuven.

Thema: Zichtbaar/onzichtbaar

Kunstenaars beschikken over het unieke vermogen om nieuwe werelden te bouwen, illusies te creëren en ideeën tot leven te brengen. Door de eeuwen heen brachten kunstenaars zaken in beeld die niet echt bestaan, of althans niet fysiek. Denk aan religieuze concepten zoals het goddelijke maar ook niet-religieuze abstracte voorstellingen zoals vergankelijkheid, de tijd, de droom…

Het thema ‘zichtbaar/onzichtbaar’ kan op uiteenlopende manieren geïnterpreteerd worden: tijdelijke of immateriële kunstwerken, kunstwerken die spelen met de vorm, het licht, de blik van de toeschouwer en de zichtbaarheid van het creatieproces tot de onzichtbare verhalen en iconografie die achter een werk schuilgaan.

M wil kunstenaars uitdagen om met een nieuwe blik (naar hun werk) te kijken, onverwachte verbanden te leggen en de schijnbare tegenstelling tussen zichtbaar en onzichtbaar te bevragen.

Indienen

Open M geeft beeldende kunstenaars de kans om hun werk te tonen in de zalen van M. Alle disciplines binnen de beeldende kunsten komen in aanmerking: van tekenkunst tot performance, van installatie tot digitaal. Uit de ingestuurde voorstellen maakt de gastcurator een selectie die M vanaf eind juni toont in een groepstentoonstelling. Lees hier alle voorwaarden.

Deelnemen kan enkel online, en dat tot en met zondag 4 februari om 23:59 uur. De nodige documenten en informatie kan je hieronder uploaden. Alleen volledige dossiers worden voorgelegd. Je kan hier de meestgestelde vragen bekijken.

Vragen over of moeilijkheden met het indienen? Stuur een mailtje naar openm@mleuven.be met je vraag.

Dien hier jouw werk in