Ontwikkel een project in de werkplaats van FLACC

Oproep
FLACC

De oproep voor een werkplaatsproject is open voor alle beeldende kunstenaars. Door de diversiteit van de werkplaatsen is de oproep voor projecten in diverse media en disciplines. Projecten met aandacht voor artistieke arbeid, die de kunstenwerkplaats bevragen of projecten met een nadruk op experiment, hebben de voorkeur.
De werkperiode is 3 maanden fulltime of ongeveer 90 dagen verdeeld over verschillende periodes in 2021. FLACC biedt, naast technische, inhoudelijk en organisatorische begeleiding, de kunstenaars een accommodatie, een werkplaats, reiskostenvergoeding en een klein productie budget.

  • Voor wie: beeldende kunstenaars in diverse media en disciplines.
  • Waar: FLACC, Genk in BelgiĆ«
  • Wanneer: een aaneengesloten periode van 3 maanden of ongeveer 90 dagen verdeeld over verschillende periodes vanaf februari 2021 tot december 2021
  • Deadline: 20 juli 2020

Wat?

FLACC faciliteert in Genk jaarlijks 10 tot 12 kunstenaarsprojecten, op maat van de hedendaagse kunstenaarsrealiteit. De procesmatige trajecten ontvouwen zich los van enige presentatiedruk en zijn in de meeste gevallen gericht op de realisatie van nieuw werk. Centraal staan gelijkheid, samenwerking en ruimte voor experiment.

Elk jaar introduceert FLACC gerenommeerde en beloftevolle buitenlandse kunstenaars in het Belgische kunstenveld. Maar ook jonge kunstenaars en ervaren talent van eigen bodem krijgen steun, zelfs over de grenzen heen. Cruciale elementen in de FLACC-werkplaatsprojecten: theoretisch onderzoek, input van experts, praktische haalbaarheid en een aangepaste output in relatie tot de atelierarbeid, bijvoorbeeld door een bijdrage aan het kunstendiscours, publicatie of presentatie.

Hoe deelnemen?

Om een aanvraag in te dienen, kan je het aanvraagformulier en de excel sheet (vul het budget in) gebruiken. De aanvraag moet bestaan uit een uitgebreid projectvoorstel, een nauwkeurig gecalculeerd budget, een (voorkeurs)werkperiode en C.V. (in woord en beeld).

Meer informatie